Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıların ardından beklenen lodos dün gece saatlerinden itibaren İstanbul’da etkisini göstermeye başladı.



Şehrin birçok noktasında hissedilen lodos, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Taksim Meydanında yürüyen vatandaşlar kuvvetli lodosun etkisiyle zaman zaman ayakta durmakta dahi zorlandı.



Güngören Mevlana Camii minaresinin esen şiddetli rüzgar nedeniyle kurşun kaplamaları yerinden söküldü.



LODOS YERİNİ SAĞANAĞA BIRAKTI

Anadolu yakasında da akşam saatlerinde lodosun yerini sağanak yağış aldı. Kadıköy'de bir anda bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.



Aralıklarla çakan şimşekler nedeniyle akşamın karanlığı aydınlandı.



SÜRÜCÜLER YÜRÜMEKTE ZORLANDI

Silivri'de fırtına ve yağış akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle bazı caddelerde ve sahil kordon boyunda yer yer su birikintileri oluştu.

Fırtına ve yağış nedeniyle vatandaşlar yürümekte zor anlar yaşadı. Sürücüler ise zaman zaman trafikte ilerlemekte güçlük çekti.



BİNANIN ÇATISI UÇTU

Zeytinburnu'nda 5 katlı binanın çatısı otomobilin üzerine uçtu. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

ÜMRANİYE'DE DE ÇATI UÇTU

Yağış ve rüzgarın etkisi ile Ümraniye, İstiklal Mahallesi, Demir Sokak’ta bulunan bir binasını çatısının kaplaması uçarak yanındaki 6 katlı binaya çarptı.



Kaplamanın bir kısmı da yere düştü. Çatının kopan parçasının uçması esnasında yoldan kimsenin geçmemesi olası bir faciayı önledi.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binadan sarkan çatı kaplamasını almak için çalışma başlattı. (DHA/İHA)

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı! Yarın hava nasıl olacak?" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğ'nden yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu havanın etkili olması beklendiği kaydedildi. Özellikle Antalya ve Burdur için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken, Marmara'nın Doğusu, Güney Ege, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına beklendiği açıklandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/27/iecrop/firtina-depo_16_9_1582820107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-yagis-ve-firtina-uyarisi-yarin-hava-nasil-olacak-5650157/"]