Soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğu İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı görülmeye başlandı. Öğrecilerin akıllarında ise "İstanbul'da yarın okullar tatil mi?" sorusu var. Kar yağışının İstanbul'da pazar gününe kadar özellikle yüksek kesimlerde etkili olması bekleniyor. Peki İstanbul Valiliği'nden kar tatili açıklaması geldi mi? İstanbul'da yarın (7 Şubat cuma) okullar tatil mi? İşte merak edilen soruların yanıtları.

İSTANBUL'DA YARIN (7 ŞUBAT) OKULLAR TATİL Mİ? 

İstanbul Valiliği'nden henüz kar tatili ile ilgili bir açıklama yapılmadı ve yarın eğitime devam edilecek. Kar yağışının ulaşımı etkileyecek boyutlara gelmesi durumunda valilikten açıklama yapılabilir.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL1°C7°C

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmur yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den 16 ilde yoğun kar ve çığ uyarısı!" desc="Meteoroloji'nin yeni uyarısına göre, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi görülen iller; Van, Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Tunceli, Siirt, Şırnak, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin. Meteoroloji, İstanbul'un doğusundaki Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için ise yoğun, yer yer kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/06/iecrop/kar-foto-iha_16_9_1580997215.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meteorolojiden-16-ilde-yogun-kar-ve-cig-uyarisi-5610502/"]

 

[old_news_related_template title="İstanbul ve Ankara'da yarın okullar tatil olacak mı? Ankara Valiliği ve İstanbul Valiliği'nden kar tatili duyurusu geldi mi?" desc="İstanbul ve Ankara'da başlayan kar yağışı ardından öğrenciler ve veliler yarın okullar tatil olacak mı merak ediyor. Meteoroloji tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu birçok şehirde akşamdan itibaren kar yağışı etkili olacak. Öğleden sonra İstanbul'un birçok yerinde başlayan kar yağışı ardından öğrenciler 'okullar tatil olacak mı' yönünde araştırma yaparken, kar yağışının etkili olması beklenen bir başka şehir olan Ankara'da da tatile yönelik beklenti var. Peki İstanbul Valiliği ve Ankara Valiliği'nden kar tatili duyurusu yapıldı mı? İşte detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/06/iecrop/kar-tatili-depo-2_16_9_1580974188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/istanbul-ve-ankarada-yarin-okullar-tatil-olacak-mi-valilikten-kar-tatili-aciklamasi-geldi-mi-5609607/"]