Dünyada etkisini sürdüren corona virüsüne karşı her alanda alınan önlemler günden güne devam ediyor. İstanbul’da bazı vatandaşlar ise havayı güzel bularak corona virüsü tehlikesine aldırmadan kendilerini dışarı attı.

[caption id="attachment_5692912" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

Evde kalın uyarılarına kulak asmayan vatandaşlar Maltepe ve Kartal Sahili'ne adeta akın etti. Kimi vatandaşlar balık tuttu, kimisi arkadaşlarıyla beraber piknik yaptı, kimisi ailece sahilde yürüyüş yaptı kimisi de spor yaptı. Temiz hava almak için dışarı çıktıklarını belirten vatandaşlar sahilde kalabalık oluşturdu.

[caption id="attachment_5692913" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]

"DIŞARI ÇIKTIK TEMİZ HAVA ALIYORUZ"

Evinin sahile yakın olduğunu belirten bir vatandaş, “Temiz hava almak için çıktık, evimiz yakın. Sahilde de çok kalabalık yok. Dışarı çıktık, temiz hava alıyoruz. Uzak durmaya çalışıyoruz. Maske kullanmıyorum. Kullanmak çok mantıklı gelmedi” dedi.

[caption id="attachment_5692915" align="alignnone" width="1200"] FOTO: İHA[/caption]


"TURP GİBİYİZ MAŞALLAH"

Sahile giden başka bir vatandaş, “Yoğun ama aşırı değil. Ortam da temiz bir zararı olmadığı düşüncesindeyiz. Evimiz yakın hemen dönebiliriz, fazla da durmuyoruz” diye konuştu.

Çocuklarıyla beraber sahilde yürüyüş yapan bir vatandaş, “Hava çok güzel evde devamlı durmaktansa dışarıda açık havada çocuklarımızla beraber yürüyüş yapıyoruz. Dışarı çıkmayın derken birbirinize yanaşmayın, mesafeniz olsun diyorlar. Bana göre turp gibiyiz Maşallah” dedi. (İHA)