İstanbul'da dolu yağışı etkili oluyor. Meteorolojinin uyarılarının ardından özellikle boğaz çevresi ve Kadıköy'de dolu yağışı etkili oluyor. Yağış nedeniyle Kadıköy'de bazı noktalarda yerler kısa sürede beyaza büründü.

(FOTO: SÖZCÜ)


GÜNGÖREN'DE METREKAREYE 27 KİLO YAĞIŞ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, AKOM'un kuvvetli sağanak raporunu paylaştı. Raporda metrekareye Güngören'de 27 kg, Kağıthane'de 17 kg, Göztepe'de 16 kg, Hadımköy'de de 15.8 Kg yağış düştüğü belirtildi. Raporda ayrıca Kadıköy ve çevresinde dolu yağışından dolayı ev ve araçlarda hasar meydana geldiği, şehrin bazı tünel ve alt geçitlerinde de göllenme meydana geldiği açıklandı.

(FOTO: AKOM)


SORUN YAŞANAN BÖLGELER

- AKOM sorun yaşanan önemli noktaları da şu şekilde duyurdu:
- Kadıköy ve çevresi dolu yağışı (ev ve araç hasar ihbarları)
- Arnavutköy Anadolu Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üzeri pazar yeri su baskını
- Tantavi Tüneli göllenme
- Bahçelievler Veli Recep Yazıcıoğlu Tüneli göllenme
- Haliç Köprüsü üzeri göllenme
- Topkapı Ulubatlı Altgeçit göllenme
- Sarıyer Tüneli girişi Bahçeköy İstikameti göllenme

Ataşehir'de sağanak yağış ve dolu nedeniyle araçlarının zarar görmesini istemeyen vatandaşlar önlemlerini aldı. Kimileri otomobillerinin üstünü battaniyelerle örttü kimileri ise araçlarıyla köprü altlarında bekledi. (FOTO: DHA)


Kadıköy'de etkili olan kuvvetli dolu için otomobil galericileri araçların üzerine kilim ve paspas örttü. (FOTO: DHA)


BURSA VE YALOVA DA DOLUDAN ETKİLENDİ

Bursa'nın Gemlik, Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçeleri ile Yalova kent merkezi ve ilçelerinde, öğle saatlerinde sağanak ve dolu etkili oldu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu ve şiddetli yağmur, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yollarda olan sürücüler, zor anlar yaşadı. Dolunun etkili olduğu bölgelerde bulunan tarla ve yollar, beyaza büründü. Dolu nedeniyle tarlalar da zarar gördü.

(FOTO: İHA)


SEL VE SU BASKINI UYARISI

Vatandaşlar, aniden bastıran ceviz büyüklüğündeki dolu yağışına hazırlıksız yakalandı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.



MAHSUR KALANLAR VAR

Topkapı'da altgeçidi su bastı. İki otomobil ve bir servis minibüsü sular içinde kaldı. İki otomobil tamamen sulara gömüldü. Servis minibüsünün içerisinde mahsur kalanlar göze çarparken, olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Minibüste mahsur kalanlar içerisinde hasta bir kişinin de olduğu öğrenildi.

Sağanak ve dolunun ardından İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 67'ye kadar çıktı.


METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Meteoroloji'nin internet sitesinden 2 önemli uyarı yapıldı. Yapılan uyarılar şöyle;

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Kütahya, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; öğle saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) ve yer yer fırtına şeklinde (70-90 km/sa) esmesi beklendiğinden çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.