Eylemin ardından işçiler araçlarıyla Sorgun Belediyesine gitti. Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’nin başkanlığını yaptığı meclis toplantısına giren maden işçileri konu ile ilgili Başkan Ekinci’den yardım istedi. Başkan Ekinci, işçileri dinleyerek sorunun çözülmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

"İZLERİ SÜREKLİ OYALADILAR"

Daha sonra işçiler adına konuşan Sendika İşçi Temsilcisi Fatih Arslan, maden ocağında 12 yıldır yeraltı işçisi olarak çalıştığını belirterek “5 ay öncesi maden ocağı yeraltı işletmesini kapattı. Bu süreç içerisinde bizleri sürekli oyaladılar. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle 135 kişinin tamamının çıkışı verilmiş. Ve bundan bir işçimizin haberi yok. 2 aydır maaşlarımızı alamıyoruz. Birçok arkadaşımız bu durum nedeniyle mağdur oldu" dedi.

[old_news_related_template title="Madende mahsur kalan işçinin cansız bedenine 48 saat sonra ulaşıldı" desc="Şırnak'ta ruhsatsız çalıştırılan kömür ocağında iki gün önce göçük altında kalan Hasan İnal'ın cesedine ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/26/iecrop/maden-gocuk_16_9_1577341536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/madende-mahsur-kalan-iscinin-cansiz-bedenine-48-saat-sonra-ulasildi-5531515/"]

Çocuklarının servis ücretini dahi ödeyemediklerini ifade eden Arslan, "Bu durumdan bizim kadar çocuklarımız ve ailelerimizde etkilendi. Bize söyledikleri kimseyi mağdur etmeyeceğiz dendi. Herkes işine devam edecek söylendi. Bizi tam 5 aydır bu şekilde oyaladılar. Peki ne oldu? Hepimizin ekmeği ile oynadılar. Bizim derdimiz para pul değil, bizim tek derdimiz ekmek derdidir. Soğuk kış günü hepimiz işsiz kaldık” dedi.

“BİZ EKMEĞİMİZİN DERDİNDEYİZ”

Emekliliğine 21 gün kala işten çıkartılan maden işçisi Murat Şimşek ise “2007 yılında yer altı maden ocağında işçi olarak başladım. 2008 yılında dinamit kazası geçirdim. 1,5 seneye yakın sigortam yatmadı. 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren bize hiçbir bilgi verilmeden çıkışımız verilmiş. Emekliliğime sadece 21 gün kalmıştı. Ben şimdi bu 21 günü nasıl tamamlayacağım bilemiyorum” diye konuştu. İHA