Malik Yılmaz, birkaç gün önce paylaştığı videosunda ilk videonun ardından işten kovulduğunu hatırlatmış, o günden sonra iş bulamadığını, işsiz olduğunu duyurmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "iş istiyorum" çağrısı yapan TIR şoförü Malik Baran Yılmaz için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı aradı. Kılıçdaroğlu, Yılmaz’ın 'işe alınması' talimatı verdi.

Gelişmeyle ilgili konuşan Malik Yılmaz, yarın itibariyle işe başlayacağını açıkladı. Yılmaz açıklamasında; “Arandım ve bana yarın işimin hazır olduğunu söylediler” dedi

EVDE KAL ÇAĞRISINA İSYAN ETMİŞTİ

TIR şoförü Malik Baran Yılmaz, salgın sürecinde internette paylaştığı bir videoda, “Emekli, memur ve zengin değilim. İşçiyim, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Ha senin lafınla açlıktan ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez, beni bu düzeniniz öldürür” sözleriyle gündeme gelmişti.

[old_news_related_template title="İşten çıkarma yasakken 102 bin kişi işsizlik maaşına başvurdu" desc="İşten çıkarmanın belli istisnalar dışında yasak olduğu Mayıs ayında 102 bin çalışan işsizlik maaşına başvurdu. Hazırlanan yeni kanuna göre ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında işçi çıkaran patron ceza ödemek durumunda kalıyordu. İşten çıkarma yasağının olduğu bu süreçte patronlar ya çalışan başına 2943 TL'lik cezayı göze alarak personel çıkardı veya binlerce çalışan 'ahlak ve iyi niyet' kurallarına aykırı davrandı. İşten uzun süre önce çıkarılmış ve başvuru koşullarını sağlamayan vatandaşların da İşkur kapısına gitmiş olabileceği düşünülüyor. Nisan ayında işten çıkarılanların bir kısmı da işsizlik maaşı başvurusu yapmış olabilir. İşsizlik sigortası fonundan ödeme yapılan vatandaş sayısı ise 5 milyonu aştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/11/iecrop/shutterstock_1449930080_16_9_1591863469.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/mayista-issizlik-fonundan-5-milyon-kisiye-odeme-yapildi-5868283/"]