Türkiye’den Avrupa’nın çeşitli ülkelerine sefer yapan TIR şoförleri, corona virüsü (COVID-19) salgını nedeniyle İtalya’da Trieste limanında ve Fransa’da Sete limanında mahsur kalmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, mahsur kalan şoförlerin ülkeye getirilmeK üzere uçaklara bindirildiğini açıkladı.

THY UÇAĞIYLA GETİRİLİYORLAR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Fransa'nın Sete ve İtalya’nın Trieste Limanlarında mahsur kalan TIR şoförlerimizi Paris Büyükelçiliğimiz ve Marsilya Başkonsolosluğumuzun koordinasyonunda THY ile alarak ülkemize getiriyoruz” açıklamasını yaptı.

"MALIMIZI ALIYORLAR, AMA CANIMIZI BIRAKIYORLAR"


Daha önce İtalya’nın Trieste limanından SÖZCÜ’ye konuşan TIR şoförü Bekir Başaran, RO-RO firmasının corona virüsü tedbirleri çerçevesinde sadece araçları aldığını, şoförleri almadığını söylemişti.

Başaran, “Çeşitli ülkelere mal getirip götürdük. Dönüş yolunda ise araçlarımızı, kasaları alıyorlar, ancak corona virüsü tedbirleri öne sürerek bizi gemiye almıyorlar. Malımızı alıyorlar, ama canımızı bırakıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Korkutan iddia: Konya’da bir umreci 257 kişiye corona virüsü bulaştırdı" desc="Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Filiz Ünal, Konya'da karantinaya girmeyen bir umrecinin 257 kişiye corona virüsü bulaştırdığını ve 5 kişinin de ölümüne neden olduğunu ileri sürdü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/umre-dha_16_9_1585931924.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/korkutan-iddia-konyada-bir-umreci-257-kisiye-corona-virusu-bulastirdi-5723905/"]

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan corona virüsüyle mücadelede yeni tedbirleri açıkladı" desc="Corona virüsüyle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 şehre araç giriş-çıkışlarının yasaklandığını söyledi. 20 yaş altındakilere de sokağa çıkma yasağı getirildiğini ifade eden Erdoğan, 'Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımız için de yeni bir uygulama başlatıyoruz. Pazar yerleri ve marketler gibi, insanların toplu bulunduğu alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/erdogan-dha1_10946135_16_9_1585937349.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapacak-5723863/"]