İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

* Bu süreçte olağanüstü bir çaba gösterip, salgınla mücadelede çok büyük işler başaran, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, ve bizler evde kalabilelim, hayat devam edebilsin diye, çalışan tüm kahramanlarımıza, bir kez daha teşekkür ediyorum.

* Yaşlılarımıza teşekkür ediyorum. “Of” demeden, 3 aya yakın bir süre evde kapalı bir hayatı büyük bir sabırla sürdürdüler. Allah hepinize uzun ve sağlıklı yaşamayı nasip etsin.

* Ayrıca, gençlerimize teşekkür ediyorum. Toplum sağlığımızı korumak için, sokakta olacakları çağdayken, büyük bir özveriyle, aylardır sokağa çıkmayıp evde kalan gençlerimize…

* Tüm bu özverinin mükafatını, iktidar tarafından oyuncağa çevrilen YKS takvimi olarak alan gençlerimize… Kriz ortamında sınava hazırlanmak zorunda bırakılmalarına rağmen; büyük bir olgunlukla kurallara uymaya devam eden, pırlanta gibi gençlerimize…

"ERDOĞAN VE EKİBİ DERS ALMIYOR"

* Salgının başından beri hükümeti defalarca uyardık. “Aynı gemideyiz dedik” “ortak akıl” dedik. Devlet ciddiyetine çağırdık. Milletimizin sesi olduk, önerilerde bulunduk, yanlış icraatlara eleştiriler getirdik.

* Kimisi yarım uygulandı, kimisi geç uygulandı, kimisi hiç uygulanmadı. Sürecin tamamına baktığımızda; virüsle savaşta sağlık çalışanlarımız ve vatandaşlarımız büyük bir başarı gösterirken, kriz yönetimi, önleyici tedbirler ve ekonomik desteklerden sorumlu olan, siyasi irade sınıfta kaldı.

* Ve geldiğimiz noktada, salgında yeni bir döneme girdik… Normalleşmeye dönük adımlar atılmaya başlandı. Ama bir kez daha gördük ki; Sayın Erdoğan ve ekibi, hatalarından bir türlü ders almıyor…

FOTO: SÖZCÜ


SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI ELEŞTİRİSİ

* İşte size, ben bilirimci, istişareye kapalı bir yönetim anlayışının, bizi getirdiği durumun son örneği: Geçen haftaki “sokağa çıkabilme-çıkamama-tekrar çıkabilme” komedisine hep beraber şahit olduk.

* Salgın sürecinde, dijital iletişim araçlarıyla bütün dünya bir araya geldi. Zoom üzerinden toplantılar yapıldı. Sanatçılar canlı konserler verdi, sevenleriyle bir araya geldi.

* Herkes birbiriyle buluştu, ama bir tek, bu ülkenin Cumhurbaşkanı, İçişleri ve Sağlık Bakanları ile bir araya gelemedi. Çünkü onlar basın üzerinden anlaşıyorlar.

* Biri akşam açıklama yapıyor; “Sokağa çıkma yasağına gerek yok” diyor. Diğeri aynı akşamın gecesinde, hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan ediyor. Bunu haber alan Sayın Erdoğan da ertesi gün, “gönlünün razı olmaması” gerekçesiyle kararı iptal ediyor.

"ERDOĞAN'I UYARIYORUM"

* Arkadaşların yaptığı gibi, fırsata odaklanıp, öğrenmeyi ve planlamayı es geçerseniz; krizi yönetemezsiniz. Nitekim yönetemiyorlar. Olan da milletimize oluyor.

* Buradan Sayın Erdoğan’ı uyarıyorum: Normale dönüş süreci, hastalığa dönüş süreci haline gelmesin! Bilim kurulunun önerilerini harfiyen uygulayın.

* Milletimizin sağlığı yerine, kendi önceliklerinize göre atacağınız aceleci adımlar, milletçe gösterdiğimiz büyük çabanın getirdiği kazanımları kaybettirmesin.

EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

* Milletimiz bir yandan salgınla, bir yandan da ekonomik zorluklarla uğraşırken, iktidar ve küçük ortağı her hafta, yeni bir suni gündem yaratma çabasında…

* Biz, “Vatandaşlarımız zor durumda nakit desteği sağlayın” diyoruz; Onlar “Dış güçler operasyon yapıyor.” diyorlar. Biz, “Madem dış güçler operasyon yapıyor, o zaman Memleket Masası kurulsun, ortak akılla bu zor günlerden çıkalım. Dışarıya birlik mesajı verelim.” diyoruz; Onlar, “darbe” diyorlar.

* Biz, “İşsizlik artıyor, mevcut destekler yetersiz. İşletmelere çalışan başına, 10.000 lira faizsiz kredi verin.” diyoruz; Onlar, “seçim yasası” diyorlar.

* Biz, “Milletin gündemini konuşalım, insanımızın dertlerine çözüm getirelim.” diyoruz; Onlar, koltuklarının gündemini kovalamaya devam ediyorlar.

GÖZALTINA ALINAN GAZETECİLER TEPKİSİ

* Gündem yaratmak için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapmaktan da geri durmuyorlar. Son örneğini bu haftanın başında yaşadık:Vatan millet sevgisinden, Atatürk sevgisinden, dürüstlüğünden kimsenin şüphe duymayacağı bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ı gözaltına aldılar.

* İsmail Dükel’i göz altına aldılar. Sebep ne? Terör.Siz terör gerekçesiyle, terörün yanından geçmeyen insanları tutuklarsanız, ancak terör örgütlerini sevindirirsiniz.Ülkemizin terörle olan mücadelesini sulandırır, Türkiye’yi zafiyete sokarsınız.

* Ülkenin önemli meselelerini, kendi günlük krizlerinizden çıkmak için sulandırıp, gündem yapmaktan artık vazgeçin. Twitter trolü kafasıyla, yargı üzerinden tabela yaparak ülke yönetilmez.

AYASOFYA MESELESİ


* Ayasofya konusu da bunun bir diğer örneği. Biliyorsunuz bu arkadaşlar, 18 yıldır, zaman zaman sıkıştıklarında, Ayasofya’yı gündeme getirirler. Biz sıkıldık, onlar hâlâ sıkılmadı… Önerilerinde samimiler mi merak ettik…

* Dün Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasıyla ilgili bir araştırma önergesi verdik. Bilin bakalım ne oldu? AK Parti ret oyu verdi. MHP ve HDP çekimser kaldı. Ve önergemiz reddedildi…

* Bu utanç size bir süre yeter.Yaşadığınızdan ders alın, daha da milletimizi suni gündemlerinizle meşgul etmeye kalkmayın.

* Milletimizin maneviyatı oyuncağınız değil, öneriyi getiriyorsanız gerekeni yapacaksınız. Bu kadar basit.

MEMLEKET MASASI ÇAĞRISI

Akşener, daha önce yaptığı "memleket masası" çağrısını yenilerken, şunları söyledi:

* Gelin, memleket masasında buluşalım. Gelin, birlikte bir çıkış yolu bulalım ve bu yola hepimiz imza atalım.

* Milletimiz, biz kavga edelim diye değil, çözüm bulalım diye oy veriyor. Bir kez olsun, çekişmeleri bir kenara bırakıp, Türkiye için, Türk milleti için birlik olalım.

* Önce Türkiye’yi içinde bulunduğumuz krizden çıkartalım, sonrasında İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçip, insanımıza hak ettiği Türkiye’yi sunalım.