31 Mart seçimlerinden sonra koltuğu AKP'den devir alan Samsun'un İlkadım ilçesinin İYİ Partili Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, belediyeye yaptığı atamalarla bir kez daha tartışma konusu oldu. Daha önce parti değiştirme konusunda anket yaptırdığı ortaya çıkan Demirtaş, yaklaşık 20 gün önce de, seçimde bayrak sorumlusu ile aracını başkana tahsis eden kişiyle birlikte, dolmuş şoförü, berber, çaycı olmak üzere toplam 5 kişiyi de kendisine danışman yaptı.

KAYINBİRADER BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Yaptığı atamalar eleştiri konusu olan Başkan Demirtaş, son olarak eşi Lütfiye Demirtaş'ın erkek kardeşi Lütfi Coşkun'u başkan yardımcısı olarak belediyeye aldı. Bayan Demirtaş da, sosyal medya hesabından kardeşi ve eşiyle birlikte olan fotoğrafı paylaşarak, "Canım kardeşim Lütfi, yeni görevinde başarılar dilerim" diye yazarak yeni başkan yardımcısını kutladı.

Lütfi Coşkun, bir süre önce AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından, Emlak Kamulaştırma Daire Başkanlığı görevinden alınmıştı.

[old_news_related_template title="İYİ Partili başkan 'Hangi partiye geçeyim?' diye anket yaptırmış" desc="Samsun'da 31 Mart yerel seçimlerinden önce MHP'den aday gösterilmeyince İYİ Parti'ye geçerek İlkadım ilçesinin belediye başkanı olan Necattin Demirtaş'ın, hangi partiye geçmesi için anket yaptırdığı ortaya çıktı. Ocak ayında yapılan ankete katılanların yüzde 40 AKP, yüzde 48'i de MHP'ye geçsin diye cevap verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/22/iecrop/necaeetindemirtas.sozcu_16_9_1595398883.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/iyi-partili-baskan-hangi-partiye-geceyim-diye-anket-yaptirmis-5944998/"]