Depremde en ağır hasar alan İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Biva Tower projesinin inşaatı da dün gerçekleşen depremden etkilendi.

Mansuroğlu Mahallesi, 286. Sokak ile İslam Kerimov Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan 151 metre yüksekliğindeki Biva Tower'ın 21'inci katında çalışan bir inşaat işçisi yaşamını yitirirken, kopan çelik parçaları araçların üzerine düştü.



DEPREM TOPLANMA ALANI, KAPATILAN BÖLGENİN İÇİNDE KALDI

Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olarak lanse edilen Biva Tower projesinin çevresi güvenlik nedeniyle yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Gökdelenİn hemen yanındaki, deprem toplanma alanı da erişimi engellenen bölgenin içinde kaldı.

Deprem esnasında binanın son katındaki asansör kulesi çelikleri montajı yapıldığını belirten Biva İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, "Şiddetli depremde montajı tamamlanmamış bir parça ve onu tutan ek parça şantiye sahasının önüne kendi aracımızın üzerine düştü. Olay ile ilgili incelemeler gerekli kurum
ve kuruluşlarca yapılmakta" dedi.

İnşaatta çalışan Melih Dağbaşı’nın deprem sırasında hayatını kaybetmesini ise şu şekilde anlattı:

"Deprem sırasında binanın kuzey aksında yukarıda yapılan montajla hiçbir alakası olmayan başkaca bir iş yapan alt taşeronumuz GÜLERMAK A.Ş.’nin iki çalışanı Melih Dağbaşı ile ekip arkadaşı kule vinçle bağlantılı sepette yaklaşık 18. Katta çalışmaktaydılar.


Olay anına tanıklık eden çalışanın ifadesine göre, deprem olduğu sırada çalışma yerleri olan sepette deprem olduğunu panikle idrak edemeyip kule vincin devrildiği düşünmüşler, emniyet kemerlerini ve sepetin emniyetlerini açıp binanın kirişlerine atlamaya çalışmışlardır. Bunun sonucunda kardeşimiz atladığı yerde kirişlere tutunamamış ve hayatını kaybetmiştir.

Başta vefat eden çalışma arkadaşımız Melih Dağbaşı’ya ve İzmir’de depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza şifalar dileriz."



Biva Tower, 2 bin 522 metrekare arazi üzerinde yükseliyor. İlk 2 katı ticari alan, 4 katı otopark ve 2 katı da sosyal tesis olacak kulede 25 rezidans katı bulunacaktı.