İzmir'in Seferihisar ilçesinde sabah saatlerinde otluk alanda çıkan yangına müdahale edildi. Orman Genel Müdürlüğü, (OGM) Seferihisar'daki yangının çıkış saatini 10:48 olarak açıklarken, ilk müdahalenin 11:00'da yapıldığını bildirdi. Bölgeye 2 uçak, 6 helikopter, 13 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 72 söndürme işçisi sevk edildi.

"HASSAS ALANDA ATEŞ YAKMAYIN"

Bayramın çok sıcak geçtiğine vurgu yaparak orman yangını tehlikesi konusunda uyaran OGM, "Lütfen, hassas alanda ateş yakmayın" çağrısında bulundu.

4 ORMAN YANGINI BİLDİRİLDİ

Dün İzmir Balçova'da akşamüstü başlayan yangın, akşama doğru güçlükle söndürülmüştü. Torbalı ve Aliağa ilçelerinde de yangın meydana gelmişti.

ORMANLAR YANIYOR

30 Temmuz tarihinde Türkiye genelinde 15 orman yangını kayıtlara geçti. Bugün ise İzmir'in Seferihisar ilçesinin yanı sıra Antalya'nın Kepez ilçesine bağlı Gaziler mahallesi, Antakya'ın Hassa ilçesinde, Mersin'in Silifke ilçesinde, Adana'nın Kozan ilçesinde ve Manisa'nın Akçapınar ilçesinde yangınların olduğu bildirildi.

[old_news_related_template title="Bir günde 15 orman yangını! OGM: Bayram öncesi ciddi bir uyarı" desc="Orman Genel Müdürlüğü (OGM) bugün itibarıyla 15 orman yangınına müdahale edildiğini duyurarak, 'Çıkan yangınlar bayram öncesi hepimiz için çok ciddi bir uyarı olmalı. Ateşle oynamayın. Lütfen, hassas alanlarda ateş yakarak felakete sebep olmayın' uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/30/iecrop/iha-konya-12_16_9_1596129350.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bir-gunde-15-orman-yangini-ogm-bayram-oncesi-ciddi-bir-uyari-5962137/"]