Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un Lübnan'a kaçışıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Dünyanın konuştuğu olayda eski CEO Carlos Ghosn'un kaçışıyla ilgili özel jet şirketinin operasyon Müdürü Okan Kösemen, şirkette görevli pilotlar N.P., Ö.B.B., S.K., B.K.S., yer hizmetlerinde çalışan F.K. ve İ.M.H. gözaltına alındı.

Okan Kösemen'in arasında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Okan Kösemen'in Atatürk Havalimanı'na inen TC-TSR kuyruk tescilli uçaktan Nissan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'u aldığı ve çalıştığı şirketin aracıyla yaklaşık 40 metrelik mesafedeki Beyrut'a uçacak TC-RZA uçağına götürdüğü bilgisi edinildi.

[old_news_related_template title="Nissan'ın eski CEO'su Ghosn'un kaçırılmasıyla ilgili 5 kişi tutuklandı!" desc="Japonya'da ev hapsinde tutulan Nisssan'ın eski CEO'su Carlos Ghosn'un Lübnan'a kaçışıyla ilgili gözaltına alınan 7 kişi, polisteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından 2 yer hizmetleri çalışanı F.K. ve İ.M.H. serbest bırakılırken, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/03/iecrop/nissan-reuters_16_9_1578078514.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-nissanin-ceosu-ghosnun-kacirilmasiyla-ilgili-2-kisi-serbest-birakildi-5547067/"]

2 HOSTES SERBEST BIRAKILDI

Soruştarma kapsamında hostesler S.K.K. ile N.A.'nin ise ifadesine başvuruldu. Osaka'dan İstanbul'a gelen TC-TSR kuyruk tescilli uçağın hostesi S.K.K.'nin emniyetteki ifadesinde, uçaktaki iki Amerikalının rahatsız edilmek istemediklerini, bir şey olursa hostesi çağıracaklarını ve olaydan haberi olmadığını söylediği öğrenildi. Ayrıca TC-TSR kuyruk tescilli uçağa Ghosn'un kargo kapısından bir müzik kutusu içinde bindirildiği kaydedildi.

Osaka'dan gelen TC-TSR kuyruk tescilli jetin hostesi S.K.K. ve İstanbul'dan Beyrut'a uçan TC-RZA kuyruk tescilli uçağın hostesi N.A. emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Carlos Ghosn nasıl kaçtı? İstanbul'un rolü ne? İşte detaylar..." desc="Nissan Motor Co. ve Renault’nun eski CEO’su Carlos Ghosn yargılandığı ve evinde gözetim altında tutulduğu Japonya’dan kaçırılarak vatandaşı olduğu Lübnan'a gitti. Brezilya asıllı iş insanı Ghosn'un özel jetle kaçırılırken İstanbul'un da 'güzergâh' olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Hatta 'tarihi kaçış'ta Türk firmalarına ait bir ya da iki jetin kullanıldığı iddia edildi. Peki Carlos Ghosn nasıl kaçtı? Carlos Ghosn'un kaçırılmasında Türklerin rolü ne? İşte uluslararası medyada yazılıp, çizilen senaryolar ve Sözcü'ye konuşan üst düzey bir emniyet yetkilisinin verdiği bilgiye göre öne çıkan ihtimaller." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/01/iecrop/kimler-reuters-arsiv_16_9_1577884049.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/carlos-ghosn-nasil-kacti-istanbulun-rolu-ne-iste-detaylar-5542714/"]