İstanbul Valiliği tarafından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ndeki bu akşam yapılacak etkinliklere izin verilmediği duyuruldu.

Valilik, kadınların '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

* Bu anlamlı ve güzel gün nedeniyle İstanbul’daki sivil toplum kuruluşlarınca 7-8 Mart 2020 tarihlerinde yapılacağı bildirilen bütün faaliyetlere Valiliğimiz ve kaymakamlıklarımız tarafından gerekli izinler verilmiştir.

YOLLAR KESİLDİ

* Ancak bazı sivil toplum kuruluşları ve şahıslar tarafından sosyal medya yoluyla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesinde, bugün saat 19.00’da etkinlik duyurusu yapılmaktadır.

* Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nin 2911 Sayılı Kanun çerçevesinde ilan edilen alanlar içerisinde olmaması nedeniyle akşam saatlerinde bu yerlere çıkan bütün yollar kapalı olacaktır.

'8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' vesilesiyle çeşitli kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşları Taksim için çağrı yapmıştı.

[old_news_related_template title="İstanbul'da metro seferleri durduruldu" desc="İstanbul'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü nedeniyle İstanbul Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda; M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı, Taksim istasyonunun tamamı, Şişhane istasyonu İstiklal ve 6. Daire giriş-çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı saat 11:00 itibariyle yolcu alımına kapatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/08/iecrop/metro-dha_16_9_1583659314.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-istanbulda-metro-seferleri-durduruldu-5667352/"]