Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, erkekler tarafından öldürülen Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve Betül Tuğluk için İstanbul, Muğla, Ankara, Gaziantep, Bursa, Çorum ve İzmir’de eylem yapmak istedi. Kadınların eylemi Ankara Kızılay’da polis tarafından engellendi. Polis, kadınları sert müdahaleyle gözaltına aldı.

O anların görüntülerini sosyal medyadan paylaşan platform, şu açıklamada bulundu:

“Bir günde 4 kadın cinayetine karşı Ankara'da eylemimiz polisler tarafından engellendi. Üyelerimiz gözaltına alındı. Ülkede sorun eylem yapılması değildir. Sorun bir günde 4 kadın cinayetidir. Polis kadın cinayetlerini durduracağız diyenleri değil, katilleri durdursun.”

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’Nİ UYGULATACAĞIZ”

Aylin Sözer'in öldürüldüğü yer olan İstanbul Maltepe’de eylem yapan kadınlar, “Aylin, Selda, Vesile, Betül ve yüzlerce kadın bugün aramızda olabilirdi. Her gün kadın cinayetlerini durdurmak için mücadelemize devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi'ni uygulatacağız. Kadınları yaşatacağız” dedi.

[old_news_related_template title="İşte hunharca katledilen Aylin Hoca cinayetinin tüm detayları" desc="Türkiye'nin konuştuğu Aylin Hoca cinayetiyle ilgili vahşetin tüm detaylarına SÖZCÜ ulaştı. Öğretim görevlisi Aylin Sözer'i hunharca katleden Kemal Ayyıldız'ın olayın ardından, Sözer'in telefonundan kardeşiyle ve asistanıyla kendini öldürdüğü kadının yerine koyarak yazışmalar yaptığı ortaya çıktı. O whatsapp yazışmları da dosyaya girdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/30/iecrop/aylin-dha-2_16_9_1609337584.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/iste-hunharca-katledilen-aylin-hoca-cinayetinin-tum-detaylari-6190132/"]

[old_news_related_template title="Aylin Sözer cinayetinde yeni detay! Cesedin başında iğrenç olay!" desc="Evine gidip esir ettiği öğretim görevlisi Aylin Sözer’in boğazını kestikten sonra yakan caniyle ilgili yeni gelişme… Katil zanlısı Kemal Ayyıldız’ın cinayeti işledikten sonra maktulün telefonundaki uygulamadan kendi kardeşine 260 bin liralık para transferi yapmaya çalıştığı çıktı. Adliyeye sevk edilen katil zanlısı Ayyıldız mahkeme tarafından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/30/iecrop/aw203135_08_16_9_1609323233.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bogazini-kesti-yakti-260-bin-lirasini-calmaya-calisti-6189686/"]