Konya'nın Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde 5 Şubat Çarşamba akşamı, sevgililer Ayşe D. ve Özgür Duran arasında evde tartışma çıktı. Ayşe D. evden çıkıp, Piri Reis Parkı'na geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker, olaya müdahale etmek istedi. Bu sırada çıkan arbede sırasında, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Şeker, 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

RAPOR HAZIRLANDI

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Adli Tıp Kurumu, olaydaki bıçağın Özgür Duran'ın kalbine 10 santimetre uzunluğunda ve 1,5 santimetre genişliğinde girdiğini tespit etti. Bıçağın 6136 Sayılı 'Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Kanunu' kapsamında olduğu saptandı. Kadir Şeker'in kıyafetleri, sırt çantası, çantasındaki toprak ile parktan alınan toprağın kriminal incelemeye alındığı soruşturmada, görgü tanıkları ile Özgür Duran ve Ayşe D.'nin tartıştığı sırada yanlarında bulunan Bekir Duran'ın ifadesine de başvuruldu. Ayrıca Kadir Şeker'in suçta kasıtlı olup olmadığının belirlenmesi için 'sosyal araştırma raporu' hazırlandı.

DURUŞMA BUGÜN

Soruşturmanın ardından Kadir Şeker hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca 'Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianameyi kabul eden 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşma için 29 Nisan Çarşamba gününü belirledi. Daha sonra ise duruşma bugün saat 11.30'a alındı.

TEST SONUCU VE KARAR BELLİ OLDU

Kadir Şeker'in (20) 'Covid-19' testinin pozitif çıktığı öğrenilirken bugün yargılanmasına başlandı. Şeker'in, sağlık durumu iyi olduğu için taburcu edildiği ve karantinaya alınacağını belirtildi. Kadir Şeker’in bugün 11:45 de SEGBİS yöntemiyle yapılan duruşmasında tutukluluğunun devamına karar verildi.

[old_news_related_template title="Kadir Şeker hakkındaki iddianame hazırlandı: İşte istenen hapis cezası" desc="Konya'da parkta darp edilen bir kadını kurtarmak isterken çıkan arbede sonucu Özgür Duran'nın ölümüne sebep olan Kadir Şeker için istenen ceza belli oldu. Şeker'in 12 ile 18 yıl arası hapsi istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/18/iecrop/kadir-seher-dha_16_9_1581690405_16_9_1582007780_16_9_1584505799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kadir-seker-hakkindaki-iddianame-hazirlandi-iste-istenen-hapis-cezasi-5685517/"]