6 Mart tarihinde corona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı kahvehaneleri kapatma kararı almış, 1 Haziran normalleşme süreciyle birlikte ise kahvehaneler tekrar hizmet vermeye devam etmişti.

Ancak tedbir kapsamında yayınlanan İçişleri Bakanlığı genelgesinde kahvehanelerde iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları normalleşme adımlarının dışında tutularak yasakları devam etti.



TÜM ÜRÜNLER 1 TL

Bu yasağın kalkmamasını eleştiren Sakarya’nın Adapazarı İlçesi Kuyudibi Mahallesi'nden bir esnaf dükkânının önüne ilginç bir protestoya imza attı.

Kahvehanenin önüne branda asan kahve esnafı brandaya yazdığı ''Battık bari tam batalım'' sloganı ile tüm ürünlerini 1 TL'ye sattığını duyurdu. Esnafın bu tepkisi ise vatandaşlar tarafından dikkat çekti.

[old_news_related_template title="Akşener’le esnaf arasında güldüren diyalog! 'Herkese anlatacağım'" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener’in esnafın dertlerini kamuoyuna duyurmak ve TBMM'ye taşımak amacıyla başlattığı yurt gezileri devam ediyor. Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren Akşener’in, 1998-2000 yılları arasında Ülkü Ocakları ikinci başkanı olduğunu söyleyen bir esnafla arasında geçen “Kahrolsun kapitalizm” diyaloğu kahkahalara sebep oldu. Akşener, 'Bu konuşman çok hoşuma gitti. İsmini söyle ben herkese anlatacağım' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/20/iecrop/aksener_16_9_1597951547.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/aksenerle-esnaf-arasinda-gulduren-diyalog-herkese-anlatacagim-5998615/"]