Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bugüne kadar İdlib'de verdiğimiz şehit sayısı 14'ü buldu. Bu süreçte gözlem noktalarındaki askerlerimize en küçük zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi Muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum" açıklamasına ilişkin konuştu.

Karamollaoğlu, Astana ve Soçi sürecinin bitirilmesinin Türkiye'yi savaşa götürebileceğini ifade ederek "İnşallah böyle bir saldırı olmaz ancak bir saldırı varmış intibasını uyandırmak da o kadar zor değil"
diye konuştu.

Karamollaoğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

*Belli bir yerde sanki rejim güçleri ordumuza saldırıyormuş intibasını doğuracak bir saldırı da yapabilir.

*Bu ayrımı Türkiye’nin mutlaka yapması, burada hassasiyet göstermesi gerekir. Biz Suriye’ye karşı harp ilan etmemeliyiz. Bugüne kadar etmedik, farklı unsurları kullandık.

*Soçi ve Astana süreci bitti demek, bizi istesek de istemesek de savaşa götürecek bir adım olabilir. Savaş herkese zarar verir.

*Bunun için ben Jeffrey’nin gelmesini ben hayra alamet bir ziyaret gibi görmüyorum.

*Adeta kışkırtmak için geliyor. Türkiye’de kışkırtıcılar var, sayın Cumhurbaşkanı bunlara itibar etmemeli. Unutmasınlar, Türkiye zarar görürse bugün Türkiye’yi idare edenler baş sorumlu olurlar.

*Niye S-400’leri aldınız? Niye biz size destek veriyoruz bu konuda? Çünkü size dost zannettiğiniz çevrelerden bir zarar olabilir, ancak S-400’ler varsa siz kendinizi savunabilirsiniz. Sayın Cumhurbaşkanı bu tip kışkırtmalara kapılmamalı

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, flaş İdlib açılaması: Rejim güçlerini her yerde vururuz" desc="Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin gerçekleştirdiği 2 hain saldırı sonucu toplamda 13 şehit vermemizin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP grup toplantısında, bölgede atılacak adımları açıkladı. Erdoğan, 'Askerlerimize zarar gelmesi halinde bugünden itibaren İdlib ile Soçi muhtırası sınırları ile bağlı kalmadan rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum' diye konuştu. 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmalarına yanıt veren Erdoğan, ''FETÖ'nün en önemli siyasi ayağı bizatihi Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi ve ekibidir' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/12/iecrop/cumhurbaskani-erdogan-rejimin-saldirisi-suriyede-yeni-donemin-miladidir_6121_dhaphoto3_16_9_1580906755_16_9_1581499516.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogan-idlibde-atilacak-adimlari-acikliyor-5620240/"]