Yurtiçi Kargo yetkilileri, sosyal medya üzerinden 22.08.2020 tarihinde Rana Batı isimli şahsı, adres bilgilerini ifşa etmekle tehdit eden personeli ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Sistemlerimiz üzerinden cumartesi günü "Rana Batı" ismini sorgulayan şahıs tespit edilmiş ve ilgili kişinin iş akdi feshedilmiştir.

* Şahsın, ilgili sorgulama ekranında Rana Batı'ya ait hiçbir dataya ulaşamadığı, Rana Batı isminde sahte bir profil oluşturduğu tespit edilmiştir. İlgili personel, bu yöntemle dataya ulaşmış gibi bir algı yarattığını da beyan etmiştir.

* İş akdinin feshedilmesi dışında, kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup gelişmeler şirketimiz tarafından yakından takip edilecektir/edilmektedir.

* Yurtiçi Kargo'da tüm bilgileriniz güvendedir ve bu tarz ihlallere hiçbir zaman göz yumulmamış ve bundan sonra da asla göz yumulmayacaktır.

[old_news_related_template title="Rana Batı'nın adres bilgilerini yayınlayarak katliam çağrısı yaptı" desc="Kadıköy'de maske takmadığı gerekçesiyle polislerin müdahale ettiği Rana Batı'nın adresini kargo sisteminden bulduktan sonra Instagram hesabını ele geçirip katliam çağrısında bulunan kargo çalışanına sosyal medyadan büyük tepki geldi. Tepkiler üzerine paylaşımlar silinirken, olayla ilgili kargo şirketinden de açıklama yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/23/iecrop/ranasozcu_16_9_1598185325.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/rana-batinin-adres-bilgilerini-yayinlayarak-katliam-cagrisi-yapti-6002659/"]