Erdek’te düzenlenen programda konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, vatandaşlardan özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

Erdek’te aktif corona virüsü vakasının olmadığını kaydeden Kaymakam Çalık, şu ifadeleri kullandı:

* Sizlere bu vesile ile pandemi süreci ile ilgili teşekkür etmek istiyorum.

* Bu süreçte bizlere çok yardımcı oldunuz, bir sıkıntı yaşamadan bugünlere geldik. Ancak Erdek çok hareketli bir dönemden geçiyor.

* Yaklaşık bir buçuk ay daha bu yoğunluğumuz devam edecek. Sizlere tedbirli olmanızı tavsiye ediyorum, özellikle maske ve mesafe konularında dikkatli olmanız gerekiyor.

* Erdek’te şu an bir tehdit olmadığını ifade etmek istiyorum. İki ölüm haricinde Erdek'te koronavirüs vakası yaşanmadı, onların da daha sonradan korona olmadığı anlaşıldı.

* Şu an takipte olan temaslı şüphelisi var ancak koronavirüs tespit edilmedi.

* Dikkatli ve tedbirli olursak bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabiliriz. İHA

[old_news_related_template title="Macron açıkladı! Fransa'da zorunlu maske kararı" desc="Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke çapında kapalı alanlarda maske yasağının geleceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/14/iecrop/macron-reuters-9_16_9_1594735262.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/macron-acikladi-fransada-zorunlu-maske-karari-5931058/"]