Umre’den gelen ve Kayseri’de gözlem altında tutulan yaşlı bir kadının corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini Kayseri İl Sağlık Müdürü duyurdu.

Acı haberi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli şu ifadelere yer verdi:

* Bugün Kayseri'de ilk kaybımız, yaşlı bir umreci misafirimiz oldu. Kendilerini direkt havaalanından hastaneye almış idik. Bu açıdan izole ve ilk günden itibaren yakın takibimizdeydi. Misafirimize Allah'tan rahmet diliyorum.

* Bakanımızın da belirttiği gibi yurt dışından gelen vatandaşlarımızın yanında, yurt içinde de temaslı hastalarımızın artık görülüyor olması evde kalmanın (kendi kendini izole) ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

* Dün itibariyle ilimizde de temaslı bir vakamız tespit edildi. Ne kadar hazırlıklı olsak da sizlerin bu sürece uyumu çok önemli. Toplu alanlardan uzak duralım.

* Cenazelere taziyelerimizi telefonla iletelim. Oturmalara ara verelim. Lütfen evde kal Kayseri.

[old_news_related_template title="Corona virüsünü yayan uygulama!" desc="Çalışma saatlerinin 12.00-17.00’a çekilmesiyle birlikte bankaların önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Tepki gösteren vatandaşlar “Corona virüsü bulaşmasın diye saatler kısaltıldı. Bankaların önünde uzun kuyruklar oluştu. Hepimiz iç içeyiz, hastalığı önleyelim diye alınan önlem daha fazla hastalık bulaştıracak” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/23/iecrop/banka-sozcu_16_9_1584984002.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunu-yayan-uygulama-5698041/"]