Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Adem Yarıcı sabah saatlerinde Hatay Valiliği önüne geldi. İşsizlik nedeniyle bunalıma girdiği belirtilen Yarıcı burada "Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?" diye bağırdı.

Yetkililer, Yarıcı ile konuşup ikna etmeye çalıştı. İkna çabaları sürerken Adem Yarıcı cebinden çıkardığı çakmakla kendini ateşe verdi.

Valilik polislerinin müdahalesi ile söndürülen Yarıcı, hastaneye kaldırıldı. Ambulansta kalp krizi geçiren Yarıcı, hayatını kaybetti ve 2 çocuğu da yetim kaldı.

"BOYACIYDI İŞ BULAMIYORDU"

Antakya Saraykent'te oturan acılı anne Ayşe Yarıcı, SÖZCÜ'ye konuştu.

Yarıcı, şunları söyledi:

* Oğlum çocuklarını bıraktı gitti kendi kendini yaktı.

* Parasızlıktan açlıktan çocuğum gitti kendini yaktı.

* Paraları yoktu pulları yoktu, yiyecek ekmekleri yoktu.

* Boyacıydı iş bulamıyordu.

* 3 çocuğu var. Onlara da biz bakacağız. Babası gitti ben bakacağım.

* Bizlere yetkililer yardım etsin.

"ONA SİGARA PARASI VERDİM"

Ablası Yıldız Ergüder ise şu ifadeleri kullandı:

* Kardeşim iş bulamıyordu.

* En son ona 20 TL sigara parası verdim.

* Dedim; 'kardeşim nereye gidiyorsun?' Cevap vermedi. Çayını içti çıktı.

* Sonradan duyduk ki kendini yakmış.

* Hastaneye yetiştiremedik. Yolda ambulansta kalp krizinden ölmüş, yetiştiremedik.

VALİLİK 'YARDIM YAPILDI' DEDİ

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın iki çocuğu bulunmaktadır. Sosyal Hizmetlerden Sosyal Ekonomik Destek Yardımı, çocukları için Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca yetkililerden edinilen bilgiye göre, Yarıcı'nın ailesi ve çocuklarına 2011'den bu yana yaklaşık 44 bin TL'lik yardım yapıldığı öğrenildi.

[old_news_related_template title="'Çocuklarım aç' dedi, valilik önünde kendini yaktı!" desc="Hatay Valiliği önüne gelen bir kişi 'Çocuklarım aç, iş istiyorum anlamıyor musunuz?' diyerek kendini yaktı. Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen Adem Yarıcı'ya yangın tüpleriyle polisler müdahale etti. İki çocuk babası Yarıcı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/07/iecrop/hatay-valilik-yakma1-foto-sozcu_16_9_1581070918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cocuklarim-ac-diyerek-valilik-onunde-kendini-yakti-5611987/"]