CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 19 Nisan 2019'da teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade er Yener Kırıkcı'nın, Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'nde 21 Nisan 2019'da düzenlenen cenaze törenine katılmıştı. Kılıçdaroğlu burada, bir grubun linç girişimine uğramış, bir eve sığınarak uzun süre mahsur kalmıştı.

ÜZÜNTÜLERİNİ İLETTİ

Kılıçdaroğlu, olayın üzerinden yaklaşık 14 ay geçtikten sonra şehidin babası Mustafa Kırıkcı'yı, CHP Genel Merkezi'nde ağırladı. Görüşme talebinin birkaç gün önce şehit babası Kırıkcı'dan geldiği öğrenildi.

Ziyarete, Kılıçdaroğlu'na başdanışmanlarından Kenan Nuhut eşlik etti. Kılıçdaroğlu'nun makam odasında yapılan görüşmede şehit babası Kırıkcı, yaşanan olayla ilgili üzüntülerini iletti.

(FOTO: DHA)

'CENAZE NAMAZI' İSYANI


Saldırının kendi aileleriyle bir ilgisinin olmadığını anlatan Kırıkcı'nın "Saldıranlar dışarıdan gelmiş. Anadolu'da cenaze evine, düğün evine gelenlere böyle mi yapılır, biz iltifat ederiz. Siz bizim acı günümüze gelmişsiniz. Benim oğlumun cenaze namazını bile doğru düzgün kıldırmadılar" dediği öğrenildi.

ÇUBUK'TAKİ EVE DAVET

Aynı zamanda dayısı da şehit olan Kırıkcı'nın, şehit oğlu ve dayısının bulunduğu mezarlıkta su sorunu yaşandığını da anlattı ve bu konuda yardım istedi. Kılıçdaroğlu'nu Çubuk'taki evlerine davet eden Kırıkcı'nın, oğlunun isminin Ankara'da uygun bir yere verilmesini talep etti. Kılıçdaroğlu, bu konuları Mansur Yavaş ile görüşeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu ve Kırıkcı, saldırıdan sonra ilk kez görüşmüş oldu.