Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aralarında Sağlık Emekçisi, Apartman Görevlisi, Kurye, Maden İşçisi ve Gazetecinin de bulunduğu, farklı sektörlerde çalışan 12 emekçi ile “1 Mayıs” buluşması gerçekleştirdi.

Video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, emekçilerin bayramını kutladı, sorunlarını dinledi.

"ERDOĞAN NEDEN KARANAMEYİ ÇIKARMIYOR ? ÇÜNKÜ BUNLAR AYLIK ALMASIN DİYE"

Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 bin öğretmenin atanmasıyla ilgili kararnameyi çıkarmamasını da eleştirdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı;

*Erdoğan 20 bin kişinin atamasıyla ilgili kararnameyi çıkarmıyor. Şu soruyu sordunuz mu 'neden kararnameyi çıkarmıyor ?' Çünkü bunlar aylık almasın diye . Okullar kapalı  şimdi kararnameyi çıkarırsa bunlar aylık alacak ama bunlar işsiz.

*İşsiz olmayanlar da öğretmen olarak ataması çıkmış dolayısıyla işinden ayrılmış olanlar insanlar bunlar, yani geliri olmayan insanlar. Bir sosyal devleti düşünün... kura çekiliyor, kurada çıkıyorum öğretmen olarak atanacağım, okullar kapalı olduğu için benim atama kararnamem çıkmıyor ben aylık almayayım diye.

*Olay insan merkezli düşünülmüyor, insanın çıkarları üzerine inşa edilen bir şey yok. Her şey rant merkezli olduğu için insan, öğretmen rahatlıkla feda edilebiliyor.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, AKP’nin CHP’li belediyeleri engellemesini böyle yorumladı: Belediyelerle, hayırda yarışmaya korkuyorlar" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın hayrı kendine ve yakın çevresinedir. Bizimle hayırda yarışırsa geride kalacağını bilir. Fedakarlığı vatandaştan değil, ihalelerle zengin ettiği yandaştan bekleyecek” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/30/iecrop/14aytuncerkinicin-2_16_9_1588288774.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kilicdaroglu-akpnin-chpli-belediyeleri-engellemesini-boyle-yorumladi-belediyelerle-hayirda-yarismaya-korkuyorlar-5785728/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu’ndan 1 Mayıs paylaşımı: Sağlıklı günlerde meydanlarda coşkuyla kutlayacağız" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak, “Üretimden ve üretenden yana bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz, sağlıklı günlerde 1 Mayıs’ları meydanlarda coşkuyla kutlayacağız. Yaşasın 1 Mayıs” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/30/iecrop/kilicdaroglu-dha_16_9_1588277360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kilicdaroglundan-1-mayis-mesaji-saglikli-gunlerde-meydanlarda-coskuyla-kutlayacagiz-5785563/"]