CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında kesinleşmiş yargı kararı olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, adaletin olmadığı yerde TBMM’nin vesayetten kurtulamayacağını ve yargı vesayet altında kalacağını savundu.

Berberoğlu'nun saygın gazeteci ve siyasetçi olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

* Türkiye'yi, koşullarını, tarihini bilen değerli bir insan Enis Berberoğlu. Haksız, adaletsiz yere mahkum edildi. Demokrasi ve adaletin olmadığı yerde, bu tür olaylarla karşılaşıyoruz.

* CHP olarak biz, koşullar ne olursa olsun, demokrasiyi, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Daha önce söylemiştim; bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz, bu memlekete hak, hukuk ve adalet gelinceye kadar mücadele edeceğiz.

* Yine söylemiştim; bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse, o bedeli önce CHP'liler ödeyecektir. Enis Berberoğlu, o bedeli ödeyenlerden birisidir.

"BU BEDELİ ÖDEMEYE RAZIYIZ"

Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'nun Yargıtay kararından sonra tekrar milletvekili seçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

* Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Haksızlığı oraya götürdü. Adalet, hak, hukuk istiyordu.

* Anayasa'nın 83'üncü maddesi şöyle söylüyor; tekrar seçilen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma Meclis'in yeniden dokunulmazlığını kaldırılmasına bağlıdır. Bu kadar açık.

* Bu maddenin gereği yapıldı mı, yapılmadı. Çünkü adaletin olmadığı yerde hukuk da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde Anayasa da olmuyor. Adaletin olmadığı yerde TBMM vesayetten kurtulamıyor.

* Adaletin olmadığı yerde yargı vesayet altında. Ama benim bu millete bir sözüm var. Ne olursa olsun, hangi bedel, engel çıkarılırsa çıkarılsın bu ülkeye gerçek anlamda hakkı, hukuku, adaleti ve demokrasiyi getireceğiz. Bunda kararlıyız, bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödemeye de razıyız.

[old_news_related_template title="Akşener'den 'Enis Berberoğlu' açıklaması" desc="İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülerek tutuklanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 'Bu doğru değil; Enis'ten terörist çıkarılamaz' diyen Akşener, 'Ben Enis’i aradım dedi ki “Ben yatarım çıkarım, demokrasiye katkısı olacaksa. Bu da geçer” dedi. Bu da Enis’in terörist olamayacağının kanıtı' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/05/iecrop/detay-kopya-1_16_9_1591343246.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/meral-aksenerden-onemli-aciklamalar-2-5856731/"]