CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtladı. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nin SÖZCÜ yönetici ve yazarları hakkında verdiği kararı değerlendiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

*'Gizli tanık bulduk bunlar FETÖ'cüdür' dediler. SÖZCÜ gazetesinden FETÖ'cü mü olur? Burak Akbay yurtdışında. Burak Akbay'ın neresi FETÖ'cü Allah aşkına!

*Bir yalan söylediler 'Burak Akbay FETÖ'cülerin okulunda okumuş ya da yurtlarında kalmış' diye. Hiç öyle bir şey yok. Kim söylemiş, Fehmi Koru söylemiş.

*Fehmi Koru 'böyle bir şey yok' diyor. Sen kalkmışsın Burak Akbay'ı, Emin Çölaşan'ı suçluyorsun. Aklın alacağı şeyler değil bunlar.

[old_news_related_template title="SÖZCÜ FETÖ ile mücadele etti, hep doğruları yazdı" desc="Genel Yayın Yönetmenimiz Metin Yılmaz, Halk TV’de gerçekleri açıkladı: Yılmaz, Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan’ın konuğu oldu. Metin Yılmaz, SÖZCÜ yönetici ve yazarlarına verilen hapis cezalarını yorumladı ve SÖZCÜ’nün FETÖ ile yıllardır nasıl mücadele ettiğini anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/09/iecrop/01-metin-yilmaz_16_9_1578528499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sozcu-feto-ile-mucadele-etti-hep-dogrulari-yazdi-5557125/"]