Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Corona virüsüyle ilgili gelişmeleri soğukkanlı bir şekilde takip etmek gerektiğini belirterek, vatandaşlara panik yapmadan, önerilen tedbirlere uyma çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Akıncı, "Hiçbir yurttaşımızın panik yapmasına gerek yok. Sadece ve sadece uzmanların bizlere önerdiği tedbirlere uyalım, bu yeter. Hep birlikte bu sorunu da aşacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

"STOK YAPMAYA GEREK YOK"

Cumhurbaşkanı Akıncı yaptığı açıklamada, ülkede Corona virüsüyle ilgili tespit yapılmasının ardından vatandaşların dün marketlere ve eczanelere yığılmasını işaret ederek, şöyle konuştu:

* Marketlerden ihtiyacımızdan fazlasını stoklamamıza hiç gerek yok. Eczanelerden maskeleri toplayıp almamıza hiç gerek yok. Maske kullanması gereken insanlar, bu hastalık belirtilerini taşıyan insanlardır.

* Yani maskeleri sağlıklı insanlar kullanmıyor, maskeleri kullanalar hastalık belirtisini gösteren insanlardır ki, hapşırdıkları, öksürdükleri zaman etraflarına bu bulaşıcı virüsü yaymasınlar. Dünya Sağlık Teşkilatının önerdiği de budur, dünyada uygulama da budur.

"HİÇBİR YURTTAŞIMIZIN PANİK YAPMASINA GEREK YOK"

KKTC'de bir Corona virüsü vakası tespit edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle devam etti:

* Memnuniyetle öğrendiğime göre, pozitif çıkan hastanın eşi dahil etrafındaki en yakınlarında bu test sonuçları negatif çıktı. Güney'de de yine memnuniyet verici haberler bize ulaşıyor.

* Orada 2 vaka var ama onlarla yakın temasta olan 182 kişiye yapılan testler de negatif sonuçlandı. Yani, şunu söyleyebiliriz ki şu ana kadar KKTC'de 1, Güney'de 2 vaka tespit edilmiş durumda.

* Dolayısıyla bizim olayları serinkanlı bir şekilde takip etmemiz lazım. Biz Cumhurbaşkanlığı olarak, dünyadaki gelişmeleri an be an takip ediyoruz.

* Güney Kıbrıs ile zaten temas halindeyiz, onlardaki gelişmeleri de anlık olarak öğreniyoruz. KKTC'deki diğer yetkili makamlarla da Cumhurbaşkanlığı olarak sürekli iletişim halindeyiz.

* Bu nedenle tekrar etmek istiyorum, hiçbir yurttaşımızın panik yapmasına gerek yok. Sadece ve sadece bizlere önerilen tedbirlere uyalım, bu yeter. Hep birlikte bu sorunu da aşacağımıza yürekten inanıyorum.

[old_news_related_template title="Okullar tatil edilecek mi? Bakan Koca'dan Corona virüsü açıklaması" desc="Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 13.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla başladı. 16.30 sularında bitmesi planlanan toplantı 17.15'te bitti ve bakanlar kameralar karşısına geçti. Okulların Corona virüsü nedeniyle tatil edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili konuşan Koca, 'Burada salgının seyri de okulların tatil edilmesini belirler' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/11/iecrop/koca-dha_16_9_1583938320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-tum-gozler-corona-virusu-toplantisinda-aciklama-bekleniyor-5674074/"]

 

[old_news_related_template title="Dünya Sağlık Örgütü Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti" desc="Dünya Sağlık Örgütü, 125'ten fazla ülkeye yayılan Corona virüsü salgınını pandemi ilan etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/11/iecrop/corona-virus-dunya-saglik-orgutu-reuters_16_9_1583950341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-dunya-saglik-orgutu-corona-virusu-salginini-pandemi-ilan-etti-5674354/"]