Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kobani olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında eski HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu şüpheliler, gözaltı sürelerinin uzatılması için adliyeye sevk edildi.

CUMA GÜNÜNDEN BERİ SORGUDALAR

'Kobani olayları' olarak bilinen 6-7-8 Ekim 2014 tarihlerindeki eylemlerde sokağa çıkma çağrısı yapan 82 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Ankara merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya ÖnderEmine Ayna, Ayla Akat Aka, Nazmi Gör, Beyza Üstün, MYK üyeleri Alp Altınörs, Altan Tan, Gülfer Kaya, Ali Ürküt'ün de bulunduğu 20 kişi geçen cuma günü gözaltına alınarak Ankara'ya getirilmişti. (DHA)

[old_news_related_template title="Kobani olayları operasyonu... Çok sayıda gözaltı kararı var!" desc="Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani bahanesiyle 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilenler arasında HDP'li belediye başkanları, MYK üyeleri ve eski vekiller de var." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/25/iecrop/depophotos-kobani_16_9_1601011839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kobani-olaylari-operasyonu-cok-sayida-gozalti-karari-var-6053687/"]