Seydişehir Devlet Hastanesi'ne dün grip şikayetiyle gelen Irak'ta asansör işi yapan E.B., iddiaya göre, corona virüsü nedeniyle tedbir amaçlı gözlem altına alınmak istenince hastaneden kaçtı. Bir süre önce Irak'tan döndüğü öğrenilen E.B., polis tarafından yakalanarak, eşi ve çocuğu ile hastaneye getirildi. Burada yapılan kontroller sonrası herhangi bir bulguya rastlanmayan E.B., eşi ve çocuğu taburcu edildi.

KAÇTI DEDİLER AMA İŞİN ASLI ÖYLE DEĞİL


Hastaneden kaçtığı iddia edilen E.B., hastaneden kaçmadıklarını söyleyerek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. E.B. şöyle konuştu;

* Ben 20 gün önce Irak’tan corona virüsü nedeniyle yurda dönüş yaptım. Ankara Esenboğa Havaalanında sağlık kontrollerinden geçtik ve olumsuz bir duruma rastlanmadı.

* Ailemin yanına döneceğim için tekrar özel bir hastaneye gidip, tahlillerimi yeniden yaptırdım ve soruna rastlanmadı.

* Dün akşam babamda grip rahatsızlığı olduğu için hastaneye götürdük. Ardından bana yakın zamanda yurt dışından gelip gelmediğim soruldu. Ben de geldiğimi belirttikten sonra bizi izoleli odaya aldılar.

* Hastaneden kaçtığımız iddia edildi ama işin aslı öyle değil. Babamı grip rahatsızlığından dolayı hastaneye götürdük. Bizim 4 aylık bebeğimiz var. Onu emzirmek için doktordan eve gitmek için izin istedik. Doktor da o zaman ‘Ben sizi görmedim, duymadım, bilmiyorum’ dedi.

* Hastaneden ayrıldıktan sonra polis bizi aradı ve ambulansla tekrar hastaneye getirildik ardından tahlillerimiz temiz çıktı ve taburcu edildik

UMREDEN GELENLER GÖZLEM ALTINDA


Umre amacıyla gittikleri Suudi Arabistan'dan dönenler, corona virüsü şüphesi üzerine tedbir amaçlı Ankara ve Konya'daki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı 5 yurda yerleştirildi. Konya'da 2 yurda yaklaşık 2 bin 500 kişi yerleştirildi.

Herkesin tek tek ayrı odalara yerleştirildiği, üç öğün yemeklerinin verildiği, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı, yurt ve sağlık personellerinin 24 saat boyunca hizmet verdiği belirtildi. Umreden gelenlerin yurtlara yerleştirilmeden önce hem havalimanında hem de yurt girişinde sağlık kontrolünden geçirildiği belirtildi.


POLİS YURDUN ETRAFINDA ÖNLEM ALDI


Yüksek ateş şikayeti olanlar da tedbir amaçlı, Sağlık Bakanlığı tarafından corona virüsü gözlemi için belirlenen Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yazır yerleşkesinde götürüldü. Yurdun bahçesine UMKE tarafından sağlık çadırı kuruldu.  14 gün boyunca karantinada tutulacakları için de polis tarafından yurdun çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.

Yurdun önündeki caddeler trafiğe kapatıldı. Yurtların kapasitesi dolduğu için Konya'ya getirilmesi düşünülen diğer umreden gelenlerin Kayseri'ye yönlendirildiği öğrenildi. 


[old_news_related_template title="Karantinadan firar... Polis yakalayıp geri getirdi" desc="Konya’nın Seydişehir ilçesinde corona virüsü şüphesi ile izolasyonlu odaya alındıktan sonra hastaneyi terk eden 3 kişi, polis ekiplerinin çalışmasıyla bulunarak hastaneye getirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/16/iecrop/konyaiha_16_9_1584342050.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/karantinadan-firar-polis-yakalayip-geri-getirdi-5681638/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Bakan Koca yeni Corona virüsü vakalarını duyurdu" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Corona virüsü salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada yeni vakaların tespit edildiğini duyurdu. Koca, vaka sayısının 18'e yükseldiğini belirtti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-bakan-koca-yeni-corona-virusu-vakalarini-duyurdu-5681140/"]