Akyazı ilçesi Vakıf Mahallesi'nde yaşayan H.A.'nın (60) dün gittiği hastanede corona testi sonucu pozitif çıkmış ve tedavi altına alınmıştı. Filyasyon ekipleri hemen kadının temas ettiği kişiler ile irtibata geçti.

H.A.'nın hastaneye gitmeden önce virüs taşıdığını bilmeden yakın zamanda düzenlenen iftar, mukabele, mevlitlere katıldığını söylemesi üzerine dün 59 kişiye test yapıldı ve bugün 46 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

46 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Vakıf Mahallesi'nde yaşanan olay sonrası 46 kişi ve aileleri ev karantinasında tutulacak. Ve onların da yine filyasyon ekipleri tarafından temas ettiği kişiler tek tek araştırılarak virüsün bulaşabileceği son kişiye kadar müdahale edilecek.

[old_news_related_template title="Sakarya'da 'süper taşıyıcı' vakası! Çok sayıda kişi karantinada, sayı artabilir" desc="Sakarya'da corona virüsü testi sonucu pozitif çıkan kadının, hastaneye gitmeden önce virüs taşıdığını bilmeden günlük hayatına devam ettiği belirtildi. İki iftar, bir cenaze ve Ramazan ayı boyunca da evlerde okunan mukabelelere katıldığı öğrenilen kadının virüs bulaştırdığı belirtilen 59 kişi için karantina uygulanması kararlaştırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/11/iecrop/sakarya-iha-1_16_9_1589230946.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sakaryada-super-tasiyici-vakasi-cok-sayida-kisi-karantinada-sayi-artabilir-5808337/"]