Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Filiz Ünal, katıldığı bir televizyon programında corona virüsünün nasıl yayıldığına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ünal, Konya'da karantinaya girmeyen bir umrecinin virüsü 257 kişiye bulaştırdığını ve 5 kişinin de ölümüne neden olduğunu ileri sürdü.

“UMREDEN SONRA KARANTİNAYA ALINMADI”

Karantinaya alınmayan umrecinin yakınlarının ölümüne sebep olduğunu iddia eden Dr. Filiz Ünal, şöyle konuştu:

"Konya'da sadece bir vakanın virüsü 257 kişiye bulaştırdığını biliyoruz. Aralarında babası, amcası ve ablasının da olduğu 5 yakınının ölümüne neden oldu. Sadece umreden döndükten sonra karantina altına almadığımız bir kişi bu"

"HALKIMIZ ADINA KAYGIMIZ ARTIYOR"

Sağlık emekçilerine test yapılmamasının büyük hata olduğunu belirten Dr. Filiz Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

* Şu anda büyük bir hata yapılıyor. Covid-19 şüpheli vakalarda eğer test negatifse, bu kişi ölse bile ölüm tutanağına Covid-19 geçmiyor.

* Covid-19 testi pozitif olmayan vakaya corona virüsü tedavisi veriliyor ama tanısına Covid giremiyorsunuz.

* İşte o zaman o rakamlar bizim, yani hekimlerin önünü açan rakamlar olmuyor.

* O rakamlar doğru rakamlar olmadığı için bizim kaygımız artıyor, halkımız adına kaygımız artıyor" diye konuştu.

[old_news_related_template title="'Suudi Arabistan'daki umreciler 2-3 gün içerisinde Türkiye'ye dönecek'" desc="Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Umre ziyareti için Suudi Arabistan’a gidip süreçten dolayı ülkemize dönemeyen vatandaşlarımızın durumu için Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ile görüştüm. Türkiye’ye gelince kalacakları karantina altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu ve 2-3 güne döneceklerini söyledi” açıklaması yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/02/iecrop/umre-hac-dha-1_16_9_1585851391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/suudi-arabistandaki-umreciler-2-3-gun-icerisinde-turkiyeye-donecek-5721554/"]

[old_news_related_template title="Corona araştırması: Türk halkı önlemleri artırdı!" desc="Barem tarafından 15 gün arayla gerçekleştirilen ikinci araştırma, corona virüsü algısının değiştiğini ve korkunun da alınan önlemlerin de ciddi oranlarda arttığını gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/03/iecrop/corona-turkey-reuters_16_9_1585925128.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-arastirmasi-turk-halki-onlemleri-artirdi-5723709/"]