İsviçre hükümeti, maskelerin sağlıklı insanlar için corona virüsünden yeterince koruma sağlamadığını söylüyor. Bunun yanı sıra virüsten korunmada hijyenin önemli rol oynadığını belirtiyor.

İçişleri Bakanı Alain Berset, hükümetin tedbirleri kapsamında, sağlıklı insanların koruyucu maske takmaları gerekmediğini söyledi.

Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Berset, “Enfeksiyonlardan korunmak için en iyi hijyen tedbirlerinin kişisel mesafeyi korumak ve elleri yıkamak” olduğunu söyledi.

Ancak hükümet, yoğun saatlerde toplu taşıma kullanan kişilerin maske takmalarını tavsiye ediyor. Belirli mağazalarda, sağlık ve güvenlik düzenlemeleri doğrultusunda müşterilerin maskeye ihtiyacı olabileceğini de belirtiyor.

[old_news_related_template title="İsviçre'de corona virüsü aşısı geliştirildi: Ekim'de başlıyor" desc="İsviçre’nin Bern Üniversitesi’nde Bağışıklık Uzmanı Martin Bachmann, rahim ağzı kanseri ve Hepatit- B aşısı gibi 'parçacık' sistemiyle çalışan Covid-19 aşısı geliştirdiklerini duyurdu. Açıklama, İsviçre Sağlık Onay Merkezi tarafından doğrulandı ve 'Kısa sürede onay vermek için çalışıyoruz' denildi. İlk aşıların bu yılın ekim ayında uygulanmaya başlaması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/22/iecrop/asilar-reuters_16_9_1587562837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-isvicrede-corona-virusu-asisi-gelistirildi-ekimde-basliyor-5766063/"]