Kurban Bayramı’na sayılı günler kala internette en çok aratılan konulardan biri de arefe günü oldu. Bayram hazırlıklarını bitirmeye çalışan vatandaşlar, arefe gününün ne zaman olacağını öğrenmek istiyor.

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

2020 Kurban Bayramı arefesi 30 Temmuz Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı'nın 1. günü 31 Temmuz Cuma, bayramın 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü ise 3 Ağustos Pazartesi günü kutlanacak.

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe günü normalde yarım gün mesai oluyor. Yani yarım gün tatil oluyor. Resmi kurumlar ve bankalar öğle saatine kadar hizmet veriyorlar.

[old_news_related_template title="Bayram tatili kaç gün olacak?" desc="Tüm Müslüman ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de Kurban Bayramı hazırlıkları son aşamaya geldi. Vatandaşlar bir yandan tatil programı yaparken, bir yandan da kurban kesimi ibadeti için hazırlık yapıyor. Son günlerde en fazla merak edilen konuların başında ise 'Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?' ve 'Vaka sayısının yüksek olduğu illerde mi yasak olacak?' gibi soruların yanıtı araştırıyor. 2020 Kurban Bayramı'nın hangi günlerde kutlanacağı ve bayramda sokağa çıkma yasağına ilişkin son gelişmeler yazımızda..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/27/iecrop/tatil-_16_9_1595862535.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kurban-bayrami-ne-zaman-bayramda-sokaga-cikma-yasagi-belirli-illerde-mi-olacak-5955670/"]