Manisa Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda corona virüsüne yakalanmış bir öğrencinin Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) diğer öğrencilerle aynı yerde sınava girdiği ortaya çıkmıştı. Benzer bir olay da İstanbul'da yaşandı.

Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakırköy Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu'nda sınava giren bir öğrencinin corona virüsü tanılı olduğu ortaya çıktı.

ÖĞRENCİ VE GÖZETMENLERE KARANTİNA

Eğitim-Sen İstanbul 1 No'lu Şube Yürütme Kurulu, şu açıklamalarda bulundu:

* Şubemize iletilen bilgilere göre Bakırköy Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez Ortaokulu'nda sınava giren bir öğrencinin Covid-19 tanılı olduğu sınavdan sonra ortaya çıkmıştır.

* Sınavdan sonra aynı salonda sınava giren öğrenciler ve salonda görevli iki gözetmen karantinaya alınmıştır.

* Bir tek öğrenci ve öğretmenimizin dahi bu sınav nedeniyle sağlığının riske atılmasını kabul etmek mümkün değildir.

* Bu riskin yaşanması nedeniyle başta MEB ve Sağlık Bakanlığı gerekli açıklamaları kamuoyuyla paylaşmalıdır.

* LGS'de yaşanan sıkıntılı görüntülerin ve sağlığımız riske atan aksaklıkların gençlerin tüm çığlıklarına rağmen anlaşılmaz bir inatla ertelenmeyen YKS'de yaşanmaması için yetkilleri tüm önlemleri almaya ve ciddiyete davet ediyoruz.

[old_news_related_template title="Manisa'daki LGS skandalının detayları ortaya çıktı! Kızım sınavdan çıkıp karantinaya girdi" desc="Eğitim Sen'in gündeme getirdiği, Manisa'daki Ömer Halisdemir Ortaokulu'ndaki Covid-19 virüsü olduğu iddia edilen bir öğrenciyle aynı anda 19 öğrencinin sınav yapılıp, ardından da 20 öğrenci ve 4 öğretmenin karantinaya alındığı iddiasında ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/21/iecrop/lgs-dha_16_9_1592759065.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/manisadaki-lgs-skandalinin-detaylari-ortaya-cikti-kizim-sinavdan-cikip-karantinaya-girdi-5887059/"]

[old_news_related_template title="ÖSYM Başkanı Aygün’den YKS açıklaması" desc="Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin 'Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınızla geliniz' çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/24/iecrop/ogrenci-shutterstoc_16_9_1592806856-1_16_9_1592999918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/osym-baskani-aygunden-yks-aciklamasi-2-5892670/"]