Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesindeki devlet hastanesinde koronavirüs görüldüğü iddiası yalanlandı.

Kırklareli Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

*İlimiz Lüleburgaz İlçe Devlet Hastanesinde yüksek ateş şikayeti ile başvuran ve gözlem altında tutulan yalnızca 1 hastamız bulunmakta, hastamızda yalnızca normal değerlerin biraz üzerinde ateş şikâyeti tespit edilmiş, hastada üst solunum yolu enfeksiyonu da dâhil olmak üzere başkaca herhangi bir bulguya rastlanmamıştır.

*Hastadan alınan numunelerde virüse rastlanmamış, buna rağmen Lüleburgaz Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisinde interne edilen hastanın numunelerin bir kısmı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarına gönderilmiştir.

*Gelişmeleri basın ile kamuoyuna aktarmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

"KORONAVİRÜS TESPİT EDİLMEDİ"

Kırklareli Valiliği'nden Lüleburgaz ilçesinde, 'koronavirüs' şüphesiyle hastaneye kaldırılan 1 kişinin bulunduğu iddialarıyla ilgili 2'nci açıklama yapıldı.

Açıklamada, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde kontrolleri yapılan hastanın numunelerinin gönderildiği Ankara Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarı'na incelendiği ve 'koronavirüs' tespit edilmediği belirtildi. (İHA/DHA)

[old_news_related_template title="Corona virüsünde son durum nedir? Corona virüsünden korunmak için neler yapılmalıdır?" desc="Dünya genelinde büyük bir paniğe neden olan ve onlarca ülkede görülen yeni corona virüsü can almaya devam ediyor. Birçok ülkede hastalıkla mücadele kapsamında çeşitli önlemler alınıyor. Peki corona virüsünden korunmak için neler yapılmalıdır? Corona virüsünde son durum nedir? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/02/iecrop/corona-shutter_16_9_1583165656.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-virusunde-son-durum-nedir-corona-virusunden-korunmak-icin-neler-yapilmalidir-5656647/"]

[old_news_related_template title="Cerrahpaşa, Corona virüsü için klavuz hazırladı!" desc="Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Corona virüsü hakkında halkı bilgilendirmek amacıyla 'sık sorulan sorular' kılavuzu hazırladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/02/iecrop/corona-virusu-dha_16_9_1583161845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/cerrahpasa-corona-virusu-icin-klavuz-hazirladi-5656570/"]