Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM AKP grup toplantı salonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya’dan gelen bir heyetle birlikte görüşmelerin sürdüğünü belirterek geçici olan ateşkesin kalıcı hale getirilmesi için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

M4 Karayolu’nun güvenli şekilde trafiğe açılması için görüşmelerin sürdüğünü de aktaran Çavuşoğlu,  şu ifadeleri kullandı:

* İki gün önce basit bir taciz ateşi olmuştu. Bir cam kırılma hadisesi olmuştu. Gerekli uyarılar yapıldı, zaten sürekli temas halindeyiz. Biraz önce Hulusi paşamızla da sohbet ettik.

* Biliyorsunuz Rusya’dan bir askeri heyet geldi. Şu anda bu M4 yolunun güvenli bir şekilde trafiğe açılması konusunda alınacak tedbirleri askerden askere görüşüyoruz.

* Dün akşam bir görüşme oldu, bugün de devam edecek. Şu anda geçici olan bu ateşkesi kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütülüyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SELAMLAMA YÖNTEMİ TÜM DÜNYADA UYGULANMAYA BAŞLANDI"

Kendisinin de yaptığı ‘dirsek selamı’ hakkında da konuşan Çavuşoğlu, “Bu dirsek temasıyla selamlaşma Hasan Doğan’ın fikri. O gün Brüksel’e giderken uçakta başlatmıştık. Dolayısıyla bizim de hoşumuza gitti ama esas sayın Cumhurbaşkanımızın selamlama yöntemi tüm dünya tarafından da görülünce şimdi tüm dünyada uygulanmaya başlandı. Bu da bizim geleneklerimize uygun bir selamlaşma zaten ‘gönül selamı’...” dedi.