Maden ocaklarında tedbir amaçlı çok az sayıda işçi bırakıldığını ve İki madenci dışında hiç bir madencide virüs görülmediğini belirten Mutlu, üretime ne zaman geçeceği konusunda tarihin belli olmadığını söyledi.

"ÜRETİM DURDURULMUŞTUR"

İşçilerin senelik izindeymiş gibi haklarını alacaklarını ifade eden Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Daha önce kurum yetkilileri ve bakanlık düzeyinde yapılan toplantılar neticesinde kurumda çalışan arkadaşların bir kısmı izne çıkartılarak esnek mesai sistemine geçmiştik.

*Korona virüsten dolayı yapılan mücadelede işçinin tamamen izne çıkartılarak üretimin durması zaruri hale geldi. Ülke şu anda zor bir süreçten geçiyor. Kurumda çalışan işçi sayısının yüksek olması Zonguldak’ta durumunun ciddiyetinden dolayı üretim durdurulmuştur.

*Sadece iş yerlerinde zaruri nedenlerden dolayı çok az sayıda işçi görevlendirilmiştir. İşçi kardeşlerimiz idari izinli olduğundan dolayı senelik izindeymiş gibi haklarını alacaklardır. Sürecin nasıl olacağını kestiremedimiz için idari izin konusunda bir tarih yok.

*Şu anda ikinci bir emre kadar işçi arkadaşlarımız izne çıkartıldı. Gelişmelerin durumuna göre iş yerindeki çalışma hayatını şekillendireceğiz.

[old_news_related_template title="Maden işçileri idari izne çıkarıldı!" desc="Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ile Genel Maden İşçileri Sendikası’nın yaptığı toplantıda kuruma bağlı müesseselerde çalışan işçilerin ikinci bir emre kadar idari izne çıkarıldıkları kaydedildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/30/iecrop/maden-iha1_10962135_16_9_1585588052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/maden-iscileri-idari-izne-cikarildi-5713885/"]