Türkiye, tüm dünya ülkeleri gibi corona virüsü ile mücadele ediyor. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl bayram evde geçecek. Camiler 12 Haziran'da açılacağı için de namazlar evde kılınacak. Öte yandan Diyanet bayram namazı yerine duha yani kuşluk namazı kılınabileceğini söyledi. İşte Ege Bölgesi illeri (İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Muğla) namaz saatleri...

EGE BÖLGESİ BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

İZMİR BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:26
MANİSA BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:25
AYDIN BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:25
DENİZLİ BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:20
KÜTAHYA BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:13
AFYONKARAHİSAR BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:12
UŞAK BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:17
MUĞLA BAYRAM NAMAZI SAATİ: 06:24

İL İL RAMAZAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

İLÇE İLÇE RAMAZAN BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

* İl merkezlerinin ve ilçelerin bayram namazı saatleri ufak değişiklikler gösterebilmektedir. Yukarıdaki linkten faydalanarak Diyanet'in hazırladığı sayfadan ilçenize özel bayram namazı saatinize de ulaşabilirsiniz.

DUHA (KUŞLUK) NAMAZI SAAT KAÇTA KILINIR?

Duha namazı aynı zamanda kuşluk namazı olarak da bilinir. Güneşin bir mızrak boyu yükselmesinden, yani Güneş doğduktan 45 dakika sonra başlar, öğle namazına 45 dakika kalıncaya kadar devam eder. Niteki bir hadîs-i Şerîfte: “Kuşluk namazı, deve yavrusunun ayakları sıcaktan kızdığı zamandır.” Buyurulur. (Müslim, Misâfirîn, 143)Duhâ (kuşluk) namazı dediğimiz nafile namaz bu andan itibaren kılınır. Zeval vaktine yarım saat kalıncaya kadar devam eder. İki veya dört veya sekiz veya on iki rek‘at kılınabilirse de, en faziletlisi sekiz rek‘at kılmaktır.

* MARMARA BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

* İÇ ANADOLU BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

* AKDENİZ BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

* KARADENİZ BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

* DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

* GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2020 BAYRAM NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

NAMAZIN ÇEŞİTLERİ

Namazlar; hükmü, kılınışı ve vakti itibariyle üç çeşittir:

1. Hükmü itibariyle namazlar; beş vakit namaz gibi farz, vitir ve bayram namazları gibi vacip ve beş vakit namazın sünnetleri gibi nafile olmak üzere üç kısımdır.

2. Kılınışı itibariyle namazlar rükûlu-secdeli ve rükûsuz-secdesiz olmak üzere iki kısımdır. Rükûlu-secdeli namazlar; sabah namazı gibi iki rekâtlı, akşam ve vitir namazı gibi üç rekâtlı, öğle namazının farzı gibi dört rekâtlı olmak üzere üç kısma ayrılır. Rükûsuz ve secdesiz kılınan namaz,
sadece cenaze namazıdır.

3. Vakti itibariyle namazlar; vaktinde kılınan namazlar (eda), vakti çıktıktan sonra kılınan namazlar (kaza) olmak üzere iki kısma ayrılır. İslâm’da günde beş vakit namaz kılmak ergenlik çağına gelmiş, akıllı her müslümana farzdır. Kur’ân’ın pek çok ayetinde yer alan “Namazı kılın” emrinin yanında “ Şüphesiz, namaz belirli vakitlere bağlı olarak mü’minlere farz kılınmıştır” (Nisa, 4/103) ayetinde de bu farz oluş açıkça belirtilmiştir. Namaz, İslâm’ın ilk yıllarında ikişer rekât olarak farz kılınmıştır. O yıllarda sabah ve akşam olmak üzere günde iki vakit namaz kılınıyordu (Buhârî, “Salât”, 1).