Corona virüsü (Covid-19) ile mücadelenin etkili olabilmesi için, alınan önlemlerin ekonomik katkılarla desteklenmesi gerektiğini savunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bu kaygıyla, şu ana kadar vatandaşlarımızın bize yapması gereken ödemelerle ilgili her türlü kolaylığı gösterdik ve tüm ödemeleri erteledik. Ama bunların da yeterli olmayacağı aşikardır.” ifadelerini kullandı.

"KAPSAMLI BİR EKONOMİK MÜCADELE VERMEYİ PLANLADIK"

Salgına karşı kapsamlı bir ekonomik mücadele vermeyi planladıklarını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

* Salgın nedeniyle sokağa çıkamayan ve yeterli geliri olmayan insanların gıda ihtiyaçlarının karşılanması gerektiği gibi; bu süreçte işini veya gelir olanaklarını kaybetmek durumunda kalan çok sayıda Ankaralının ekonomik olarak da desteklenmesi gerekiyor.

* Bu bağlamda hem Büyükşehir Belediyemizin imkanlarını zorlayarak hem de Ankaralıların birbiriyle dayanışmasını teşvik ederek salgına karşı kapsamlı bir ekonomik mücadele vermeyi planladık.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Koca corona virüsünden ölenlerin sayısını açıkladı" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü nedeniyle Türkiye'de hayatını kaybedenlerin sayısının 168'e ulaştığını açıkladı. Koca, toplam vaka sayısının da 10 bin 827'ye çıktığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-saglik-bakani-koca-corona-virusunden-olenlerin-sayisini-acikladi-5713818/"]

"EKONOMİK KORUMA PAKETİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

“Bu nedenle şimdilik iki ayaktan oluşan bir “Ekonomik Koruma Paketi”ni bugün itibariyle hayata geçiriyoruz” açıklamasında bulunan Yavaş, şöyle devam etti:

* Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak normal şartlarda 150 bin aileye gıda yardımı yapıyoruz ancak içinde bulunduğumuz koşullarda bu sayının artacağını öngörüyoruz.

Bu nedenle hazırlıklarımızı 500 bin aileye düzenli gıda yardımı yapacak şekilde tamamladık. Bütün süreci bilimin yol göstericiliğinde, organize ve planlı bir biçimde yönetiyoruz.

"ACİL NAKİT DESTEĞİ İÇİN BÜTÇEMİZİ OLUŞTURDUK"

Hayat koşulları normale dönünceye kadar 'Acil Nakit Desteği'ni sürdüreceklerinin altını çizen Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

* İnsanların tek ihtiyacının gıda olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu süreçte işini ve gelirini kaybedenlerin gıda dışında nakit desteğine de ihtiyaçları olacaktır.

* Bu nedenle işsizlik sigortası dahil, yapacağımız kontrollerde herhangi bir gelire sahip olmadığını belirlediğimiz ailelere Acil Nakit Desteği sağlamak amacıyla gerekli bütçemizi oluşturduk.

* Şu an için Acil Nakit Desteği için belli bir süre sınırı öngörmüyoruz. Hayat koşulları normale dönünceye kadar Acil Nakit Desteği'ni sürdüreceğiz.

[old_news_related_template title="Ankara’da bazı umrecilerin corona virüsü testleri pozitif çıktı" desc="Umreden getirilerek Ankara’da karantinada tutulan vatandaşların tahliye edilmesi beklenirken, bazılarının ‘corona virüsü’ testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Testleri pozitif çıkan umrecilerin bir kısmı ambulanslarla hastaneye götürülürken, diğerlerinin tahliye edilmeyeceği öğrenildi" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/29/iecrop/ankara-ha_16_9_1585498042.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ankarada-bazi-umrecilerin-corona-virusu-testleri-pozitif-cikti-5711413/"]

"EVDEN ÇIKMADAN BAŞVURU YAPABİLECEKLER"

Desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların Belediye'ye gitmesine gerek olmadığını belirten Yavaş, şöyle konuştu:

* Gıda ve/veya Acil Nakit Desteği'nden yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın Belediyemize gelmelerine hiç gerek yok. Evlerinden hiç çıkmadan bu başvuruları yapabilecekler.

* Öncelikle Başkent Mobil uygulamamızdan bu başvuruları yapmak mümkün. Gerekli güncellemeler yapıldı ve “Belediye hizmetleri avucunuzun içinde” sloganıyla başlattığımız Akıllı Belediye uygulamamız olan Başkent Mobil'den çok kolay bir biçimde vatandaşlarımız bize başvuruda bulunabilirler.

* İkinci kanalımız yine vatandaşlarımızın büyük bir rahatlıkla ve sıkça kullandıkları BAŞKENT 153 hizmetimizdir. BAŞKENT 153'e telefon açarak vatandaşlarımız gıda ve Acil Nakit Desteği başvurularını yapabilirler.

* Başvuru yapılabilecek üçüncü kanalımız ise Ankara Büyükşehir Belediyesinin kurumsal internet sitesinden ulaşılabilecek Dayanışma Platformu sayfasıdır.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş duyurdu: Ankara'da tüm ihaleler iptal edildi" desc="Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, coronaya karşı verilen ekonomik mücadeleye daha fazla kaynak aktarılabilmesi için gerekli olanlar dışındaki tüm ihalelerin ertelendiğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/30/iecrop/yavas-iha_16_9_1585174170_16_9_1585304155_16_9_1585556956.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansur-yavas-duyurdu-ankarada-tum-ihaleler-iptal-edildi-5712704/"]

"GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR

Günün dayanışma günü olduğunu ve zorlukların birlikte aşılacağının altını çizen Başkan Yavaş, sözlerini şöyle sonlandırdı:

* Yasal olarak bir vatandaş istediği zaman Belediyelere bağış yapabilir. Biz yardımsever Ankaralılara “işte şimdi tam zamanı” diyoruz. Bu amaçla resmi hesaplarımızı tüm iletişim kanallarından Ankaralılara duyuracağız.

* Bize ne kadar çok bağış gelirse, bizim mağdur vatandaşlarımız için kullanacağımız bütçemiz o kadar çoğalacaktır. Gün dayanışma günüdür ve zorluklar ancak birlikte aşılır.

* Yapılan bağışların başka hiçbir amaçla kullanılmayacağını, sadece ve sadece gıda ve Acil Nakit Desteği ile yine Ankaralılara döneceğini buradan bir kere daha duyurmak istiyorum. Bize nakit olarak bağışta bulunabilecekleri gibi, gıda bağışı da yapabilirler.

KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ

Mansur Yavaş, başlatılan kampanyayla ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulundu. Yavaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

* Dayanışma için
#6MilyonTekYürek kampanyamıza yoğun ilginiz zorlukların üstesinden geleceğimize olan inancımızı pekiştirdi.

* Şeffaflık ve demokratik yönetişim gereği nakdi bağışların miktarı, nerelere harcandığı her gün duyurulacak.

* Teşekkürler Ankara, birlikte başaracağız.