Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Uluslararası Şeffaflık Derneği'nin 2020 Şeffaflık Ödülüne layık görüldü. Başkan Yavaş, 'şeffaflığın sağladığı sosyal hesap verebilirlik ve erişilebilir karar alma anlayışı ile örnek bir yönetim sergilediği, başkentin yönetiminde şeffaflığın ve katılımcılığı evrensel ölçütlerde uyguladığı için' ödüle layık görüldü.

"ÖDÜLLER DAHA İYİ VE TEMİZ DÜNYA İÇİN VERİLDİ"

Uluslararası Şeffaflık Derneği Yönetim Kurul Başkanı E. Oya Özarslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

*Şeffaflık ödülleri insanlık için kara bir yılda hepimize umut veriyor. Daha iyi ve temiz bir dünya yaratılması konusunda önemli çalışmalar yapan, yolsuzlukla mücadeleyi yüksek sesle dile getiren kişi, kurum ve gazetecilere minnettarız.

*9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’nde, topluma örnek olan herkes bu mücadelenin önemli bir parçasını oluşturmaktadır.

*Ödüller yolsuzlukla mücadele çalışmalarının desteklenmesi, şeffaflık, dürüstlük ve hesap verilebilirlik ilkelerinin yaygınlaşmasını amaçlamaktadır.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş, 'batık' projelerin maliyetini açıkladı" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında AKP'li meclis üyeleri belediyenin harcamaları konusundaki açıklamalarına cevap veren Mansur Yavaş dikkat çeken açıklamalar yaptı" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/07/iecrop/mansurodr_16_9_1607342028.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansur-yavas-batik-projelerin-maliyetini-acikladi-6157259/"]

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'tan AKP'lilere: Masaya çıkın tepinin isterseniz" desc="Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin önergesini, “süresi içinde verilmediği” gerekçesiyle kabul etmedi. Köse, ısrarla önergeyi okumak isteyince mikrofonu kapatıldı. Bunu üzerine AKP'liler masalara vurmaya başlayınca Mansur Yavaş tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/07/iecrop/mansur-yavas_16_9_1607336623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/mansur-yavastan-akplilere-masaya-cikin-tepinin-isterseniz-6157166/"]