Alınan bilgiye göre, O.A, bugün sabah saatlerinde TBMM'nin Çankaya Kapısı'na geldi. Burada üzerine benzin dökerek kendini yakma teşebbüsünde bulunan O.A.’nın eylemi, güvenlik güçlerince engellendi.

Gözaltına alınan şahsın psikolojik sorununun olduğu ve daha önce de 9 kez intihar girişiminde bulunduğu belirlendi.

Bir süre temizlik işçisi olarak bir şirkette çalıştığı belirlenen O.A.’nın adam öldürme, kasten yaralama, tehdit, hakaret ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunduğu da ortaya çıktı. (İHA)

[old_news_related_template title="TBMM önünde 'kendimi yakacağım' eylemi" desc="TBMM Çankaya Kapısı'na gelen Oktay Alkaya isimli şahıs üzerine yanıcı madde dökerek 'Kendimi yakacağım'diye bağırdı. Hatay'dan geldiği öğrenilen Alkaya, Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına aldı. Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Alkaya daha önce de farklı yerlerde benzer eylemler yapmak istemiş ancak polisler tarafından engellenmiş." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/13/iecrop/meclis-2-foto-anka_16_9_1581592848.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tbmm-onunde-kendimi-yakacagim-eylemi-5622886/"]