Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak çalışması sonucu, kendilerini banka personeli olarak tanıtıp vatandaşların kimlik bilgileri ve banka kart bilgilerini almak suretiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 3 farklı çete çökertildi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerinden 30’unun İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

Kars merkezli İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Afyonkarahisar’da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan C.A., F.K., G.A, H.A., H.K., H.Ş., İ.Ç., İ.K., A.K., A.S., B.C., B.G., İ.K., K.B., K.T. K.Ü. M.C., M.E.B., M.Ö., M.U., O.T.D., P.B., P.K., S.D., S.S., Y.Ç., Y.E., Y.E.Ö., Z.K. ve Z.T. Emniyet’teki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Hakkında yakalama kararı bulunan 4 şüphelinin ise yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ÇETE LİDERİ DE YAKALANDI

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlendiği eş zamanlı operasyonda yakalanan şüphelilerin arasında çete lideri de bulunuyor.

Polisin zanlıların evlerinde yaptığı aramalarda, 2 ruhsatsız tabanca, 5,55 gram uyuşturucu madde, 40 cep telefonu, 10 laptop, 4 USB flash bellek, ve çok sayıda sim kart ile kredi kartı da ele geçirildi.

[caption id="attachment_6092853" align="alignnone" width="1200"] Foto: İHA / Çete üyesi 30 kişi adliyeye sevk edildi.[/caption]

1 YILDA 14 MİLYON TL

Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertilen merdiven altı çağrı merkezlerinin son 1 yılda yaklaşık 14 milyon lira para akışının olduğunu tespit ettikleri ve suç işlemek amacıyla kurulan yüzlerce sanal banka hesaplarına bloke koydukları öğrenilen dolandırıcılık çetesinin 1 yılda vatandaşların 14 milyon lirasını dolandırdıkları ortaya çıktı.

HAKİM KRŞIISINA ÇIKACAKLAR

Aralarında çete lideri ve çetenin kasasının da bulunduğu 30 kişi midibüslerle Kars Adliye Sarayı’na getirildi. Şüpheliler bugün hakim karşısına çıkarılacak.

[old_news_related_template title="Ünlü isimleri dolandıran 'Yeni Sülün Osman' çetesine operasyon!" desc="İstanbul’da “Yeni Sülün Osman” olarak bilinen ve bir çok dolandırıcılık olayına karışan Osman G., liderliğindeki çeteye operasyon düzenlendi. Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt ve bazı tanınmış isimleri de dolandırdığı belirtilen çete elebaşının 14 adamı yakalandı. Okan Kurt’un açtığı dava sonucu hakkında 11 yıl hapis cezası verilen Osman G.’nin yurt dışında olduğu için yakalanamadığı belirtildi. Osman G.’nin babası geçen ay silahlı saldırıya uğramış ve ayaklarından vurulmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/14/iecrop/sulun-osman-foto-sozcu_16_9_1597389446.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/unlu-isimleri-dolandiran-yeni-sulun-osman-cetesine-operasyon-5986916/"]

[old_news_related_template title="EFT çetesi çökertildi: 12 kişi gözaltında" desc="İstanbul merkezli 4 ilde internet siteleri üzerinden lüks araçlarını satışa çıkaran vatandaşlarla pazarlık yaptıktan sonra sahte havale ve EFT dekontları göndererek dolandıran 12 kişilik çete çökertildi. Çetenin bu yöntemle 26 vatandaşın aracını üzerlerine geçirdikten sonra başka kişilere satarak 1 milyon liralık haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/29/iecrop/sahte-eft-cetesi-cokertildi-3_16_9_1556540808.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/eft-cetesi-cokertildi-4606713/"]

[old_news_related_template title="86 milyonluk vurgun yapan 'fon' çetesi çökertildi" desc="İstanbul’da, 'Yurt dışından fon getireceğim' diyerek, 40 kişinin 86 milyon lirasını dolandıran bir şebeke çökertildi. Aralarında bankacıların da bulunduğu şebeke üyesi 26 şüpheli yakalandı. Üniversitesi mezunu olan şebeke elebaşı lüks dairesinin kapısını açmayınca polis çilingir çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/10/iecrop/dolandirici-2_16_9_1557502106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/86-milyonluk-vurgun-yapan-fon-cetesi-cokertildi-4753532/"]