MGM, yapılan son değerlendirmelere göre, 8 Temmuz Çarşamba günü Giresun, Ordu ve Trabzon’da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Giresun'un doğu ilçeleri, Trabzon’un batı ilçeleri ile Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

MGM'den yapılan açıklamada "Perşembe günü de Rize’de yerel olarak şiddetli, Artvin’in kuzey ilçelerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) olması beklenen sağanak yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, heyelan, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

[old_news_related_template title="AKOM'dan İstanbul'a rüzgarlı ve yağışlı hava uyarısı! O ilçelere dikkat" desc="Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin ardından AKOM da kritik uyarılarda bulundu. AKOM, İstanbul’da etkili olan bunaltıcı sıcakların çarşamba günü yerini rüzgarlı ve yağışlı havaya bırakacağını açıkladı. Yarın sabah saatlerinden itibaren özellikle Şile, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Kartal ilçelerinde yağışın kısa süreli kuvvetli şekilde etkili olması ve öğle saatlerinden sonra bölgeyi terk etmesi bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/07/iecrop/istanbul-iha-1_16_9_1594133090.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akomdan-istanbula-ruzgarli-ve-yagisli-hava-uyarisi-5917185/"]