Berberoğlu, TBMM’de aldığı hapis cezası Genel Kurul’da okunup, milletvekilliğinin düşürülmesi kararı alındığında CHP Genel Merkezi’ndeydi. Kararın hemen ardından yaptığı açıklamada Berberoğlu, yakın zamanda cezaevine teslim olarak, kalan 18 aylık cezasını yatacağını söyledi.

"ŞAŞKINLIK YARATMADI"

Cezaevinden tahliye olduğu dönemde de “bu bir teneffüs” açıklaması yaptığını hatırlatan Berberoğlu, “Dolayısıyla bu karar benim için sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı” dedi. Berberoğlu, bu karara şaşırmamasını da, “Türkiye’de kendisinin cezaevinden tahliye olmasından itibaren demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme olmamasına” bağladı.

Berberoğlu şöyle konuştu;

*Genel Başkanımızın geçen hafta ifade ettiği üzere, Demokrasi için bedel ödenecekse, bu bedeli önce CHP’liler öder.

*Ben de bu bilinçteyim ve bu vicdan rahatlığı içinde Meclis’te yaptıklarım ve yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum.

*5 yıl müddetle belki siyaset yasağı uygulanacağı için belki karşınızda olamayabilirim. Ama bilin ki, her zaman CHP’liyim, CHP’li kalacağım.

70 AY CEZA ALMIŞ, 17 AY YATMIŞTI

Enis Berberoğlu 70 ay ceza almış, bunun 17 ayını cezaevinde geçirdikten sonra tahliye edilmişti. 2018 seçimlerinde CHP’den yeniden İstanbul Milletvekili seçilen Berberoğlu, vekilliğinin düşmesi üzerine indirimlerin düşmesinden sonra kalan 18 aylık cezasını yatmak üzere yakında cezaevine gireceğini açıkladı.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ

CHP milletvekili Enis Berberoğlu MİT TIR'ları haberi yüzünden casuslukla suçlanıp 25 yıl hapse çarptırılmıştı. Peş peşe gelen tartışmalı kararlar üzerine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Haziran 2017 günü Ankara’dan yola çıkarak İstanbul’da sona eren 24 günlük tarihi Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştirmişti.

Berberoğlu hakkındaki karar, Yargıtay tarafından 9 Ekim 2017'de bozulmuştu. Yeniden yargılanan Berberoğlu 13 Ekim 2018'de 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

[old_news_related_template title="Son dakika... CHP ve HDP'den üç ismin vekilliği düşürüldü" desc="CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP'nin Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekillikleri haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle düşürüldü. Muhalefetin 'Anayasa Mahkemesi süreci devam ediyor, yargılama sona ermedi' eleştirilerine rağmen tezkereler okunarak 27. dönemde ilk kez milletvekilliği düşürülmüş oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/04/iecrop/04062020tbmm-1_resized_16_9_1591275754.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-chp-ve-hdpden-uc-ismin-vekilligi-dusuruldu-5855369/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan 'Berberoğlu' açıklaması: Millet iradesinin yok sayılmasıdır" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/chp-lideri-kemal-kilicdaroglundan-ilk-aciklama-millet-iradesinin-yok-sayilmasidir-5855453/"]

[old_news_related_template title="Ankara'da tansiyon yüksek... Beş dakika içinde isimlerini sildiler" desc="CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesinin yankıları sürüyor. Üç isim, kararının açıklanmasından 5-6 dakika sonra TBMM'nin sitesindeki 'Milletvekilleri' sayfasından çıkarıldı, 'Milletvekilliği Sona Erenler' sayfasına taşındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/ankarada-tansiyon-yuksek-bes-dakika-icinde-isimlerini-sildiler-5855499/"]