İlk ders için TRT Ankara Oran stüdyolarında kamera karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, çekimler sonrasında yaptığı açıklama ile öğrencilere ekrana davet mesajı verdi.

Bütün dünya gibi Türkiye'nin de zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

* Eğitim de bu sürecin bir parçası. Evde kalmak durumunda olduğumuz için Milli Eğitim Bakanlığı olarak biz, 'eğitimi evde nasıl devam ettiririz?' sorusunun cevabını aradık.

* Zaten geçmişte gelen çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız doğrultusunda TRT ile işbirliği içinde 'uzaktan eğitimi nasıl ortaya koyabiliriz?' diye düşündük. Yüzlerce gönüllü öğretmenimiz, yüzlerce teknisyen bu sürece gönül verdi.

* Uzaktan eğitimin hayata geçmesi için çaba gösterdiler. Bakanlık olarak temel amacımız okullarda yapılan bir çok faaliyetin elbette tümüyle aynı şekilde evde yapılması değil.

* Bizim temel amacımız çocuklarımızın eğitimden kopmaması, okullarından, sınıflarından, derslerinden soğumamaları.

[old_news_related_template title="EBA TV ders programı yayınlandı! İşte EBA TV uydu frekans bilgileri…" desc="Öğrenciler 23 Mart Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitime başlayacak. EBA TV için TRT üzerinden 3 ayrı kanal 6 ayrı frekansta yayın yapacak. Ayrıca EBA TV için haftalık ders programları da öğrenci ve velilerle paylaşıldı. İşte EBA TV frekans bilgileri ve ders programları…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/eba-giris-shutter__16_9_1584881480.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/egitim/eba-tv-ders-programi-yayinlandi-iste-eba-tv-uydu-frekans-bilgileri-5695213/"]

"TÜRKİYE ÖNCÜLÜK EDİYOR"

Uzun süredir uzaktan eğitim projesine çalıştıklarını kaydeden Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

* İstanbul'da 5 stüdyo, Ankara'da 3 stüdyoda derslerin kayıtları çekiliyor. Ayrıntılı çalışmalar yapılıyor. EBA'nın internet alt yapısında yüzbinlerce video, animasyon, sorular ve ders anlatımları var.

* Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin rehberliğinde bunlardan faydalanmaları için her türlü hazırlığımızı yaptık. Bu süreçte bazı zorluklarımız, bazı aksaklıklar olabilir. Çünkü dünyada uzaktan eğitimi bütün öğrencileri için aynı anda internette yapabilen bir ülke yok. Türkiye bu konuda öncülük ediyor.

* Bir çocuğumuz bir dersi kaçırırsa ya da izlemeyi unutursa bunun tekrar yayını var. Eğer gerekirse internetten de konu tekrarını, soru çözümlerini hayata geçirirler.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından eğitimin verileceği kanalları paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

* TRT EBA TV’de derslerimiz 23 Mart Pazartesi 09.00’da başlıyor.
EBA TV İlkokul
EBA TV Ortaokul
EBA TV Lise Ders programıyla ilgili tüm ayrıntılar
eba.gov.tr adresinde
Frekans bilgilerimiz ve şifreli yayın platformu kanal sıralaması görselde
(İHA






[old_news_related_template title="Corona ile mücadelenin düşmanı 'bana bir şey olmaz' sendromu!" desc="Türkiye'de corona virüsü vaka sayısının artmasıyla birlikte toplumda 'bana bir şey olmaz' sendromu da kendisini göstermeye başladı. 'Bana bir şey olmaz' düşüncesiyle hareket eden insanlar salgın hastalıkla mücadelede sıkıntılar yaratırken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Özmen gerekirse bu tür insanlar için polisiye tedbirlerin artırılması gerektiğini ifade etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/sozcu-manisa-1_16_9_1584890568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/corona-ile-mucadelenin-dusmani-bana-bir-sey-olmaz-sendromu-5695384/"]

[old_news_related_template title="TEB'den corona virüsü uyarısı: Bilinçsiz ilaç kullanmayın!" desc="Türk Eczacıları Birliği, sosyal medyada corona virüsüne karşı iyi geldiği iddia edilen ilaçlar hakkında yazılı açıklama yayınladı. İlaçla ilgili konularda sadece hekim ve eczacıların dikkate alınması gerektiği belirtilen açıklamada: 'Spekülasyonlarla, dolaşan bilgi kirliliği ile mevcut ilaçların ve kaynakların bilinçsiz kullanımı ve suistimali, doktorlar tarafından bu tedaviye gereksinimi duyulan hastaların mağduriyetine yol açabilecektir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/22/iecrop/corona-virusu-_16_9_1584886623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/tebden-corona-virusu-uyarisi-bilincsiz-ilac-kullanmayin-5695322/"]