Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından Pençe-Kaplan Operasyon'unda son durumu paylaştı.

MSB'den yapılan açıklamada "Hava Kuvvetleri Komutanlığımız, dün gece başlayan Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında Haftanin bölgesindeki terör hedeflerini tam isabetli atışlarla yerle bir etti" denildi.

MAYIN VE EYP'LER TEMİZLENİYOR

MSB'nin yaptığı son paylaşımda ise Haftanin'de mayın ve EYP'lerin temizlendiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

* Haftanin bölgesinde operasyonlara devam eden Kahraman Komandolarımız, PKK terör örgütünün bölgede tuzakladığı mayın ve EYP’leri etkisiz hale getirmeye; silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini imha etmeye devam ediyor.

 

PENÇE-KAPLAN OPERASYONU

Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudutların ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Pençe-Kaplan Operasyonu başlatılmıştı. Pençe-Kartal Operasyonu’nun hemen ardından gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında komando birlikleri Haftanin’de teröristlerin inlerine dün gece girmeye başlamıştı.

[old_news_related_template title="Bakan Akar operasyondaki komandolara seslendi: Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz" desc="Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudutların ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK terör örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından Pençe-Kaplan Operasyonu başlatıldı. Pençe-Kartal Operasyonu’nun hemen ardından gerçekleştirilen Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında komando birlikleri Haftanin’de teröristlerin inlerine girmeye başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyondaki komandolara seslenerek, 'Sizin oradaki faaliyetlerinizi izliyor, oradaki tozu da rüzgarı da soğuğu da hissediyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz. Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/17/iecrop/bakan-akar1-foto-sozcu_16_9_1592388755.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bakan-akar-operasyondaki-komandolara-seslendi-sizlerle-gurur-duyuyor-ovunuyoruz-5879486/"]

 

[old_news_related_template title="Pençe Kaplan sürüyor! MSB: Kahraman komandolarımız Haftanin'de" desc="15 Haziran'da Kuzey Irak'taki terör yuvalarını havadan imha etmek için Pençe-Kartal Operasyonu'nu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bir harekat daha... Hava Kuvvetleri, İHA ve SİHA'larla desteklenen komandolarımız Pençe-Kaplan Operasyonu'yla Haftanin bölgesine girdi. Bakan Akar birliklerin komutanlarına telsizden seslenerek, 'Daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/17/iecrop/resimid_114460321_11446032_16_9_1592362974.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/msb-kahraman-komandolarimiz-haftaninde-5878453/"]