Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin parti kuracağı yönündeki iddialara 'En doğal hakkı' yanıtını vermesiyle ilgili bir paylaşımda bulundu.

İnce, "Bir tarafta Ak Parti’den ayrılanlara 'Ümmeti bölmeyin', CHP’den ayrılma iddialarına 'en doğal hakkı' deniliyor. Diğer tarafta ise Ak Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı. Yok birbirlerinden farkları..." ifadelerini kullandı.



"EMEKLİ SİYASETÇİ OLACAĞININ MÜJDESİNİ VERİYOR"

Erdoğan'ın ekonomi yönündeki açıklamalarını da değerlendiren İnce, "Ak Parti Genel Başkanının çamaşır makinesi satışlarına sığınarak yaptığı açıklamalar yakında emekli siyasetçi olacağının müjdesini vermektedir. Türkiye’nin tırmanışını göremiyoruz ama kendisinin inişi yakındır. Bu iniş gerçekleştiğinde Türkiye tırmanışa geçer" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Meral Akşener ve Muharrem İnce açıklaması" desc="Cuma namazını Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cami çıkışında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti lideri Meral Akşener'e 'Eve dön' çağrısıyla ilgili 'Ülke genelinde bütünleşmenin gereği, bana göre önemlidir' değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiaları ile ilgili de 'Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem Bey'le ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/07/iecrop/detay-kopya-12_16_9_1596802219.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/cumhurbaskani-erdogan-cuma-namazini-ayasofyada-kilacak-5975149/"]

[old_news_related_template title="İnce'den Erdoğan'a videolu dolar göndermesi" desc="CHP'den ayrılıp yeni parti kuracağı iddiaları siyaset gündemine bomba gibi düşen Muharrem İnce, dolar kurundaki yükselişe Erdoğan'lı bir videoyla dikkat çekti. İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Erdoğan ve kendisinin dolarla ilgi konuşmalarının yer aldığı bir video paylaşarak 'Dolar aldı başını gidiyor, bu konuda haklı çıkmak istemezdim' notu düştü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/08/06/iecrop/ince-erdogan-foto-depo_16_9_1596713168.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/inceden-erdogana-videolu-dolar-gondermesi-5973282/"]