Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından açıklanan normalleşme takvimini değerlendirdi.

Özlü, şu ifadeleri kullandı:

* Normalleşme takvimi işlemeye başlıyor. Ama bu eskiye dönüş anlamına gelmiyor. Artık yeni normlarımız olacak.

* Virüs hep duruyor olacak. Ama biz virüsle beraber yaşamayı öğreneceğiz. Virüsten hayatımızı geri alacağız.

* Normalleşme ikinci dalgaya neden olmayacak şekilde tedbirler alınarak olacak. Adım adım ve her adımın sonuçları görülerek olacak.

* Her sektörde, her alanda COVID 19’dan korunmuş normalleşme planları yapıldı, yapılıyor. Her risk ve ayrıntı üzerinde çalışılıyor.

* Tüm alanlarda vazgeçilmez olan: sosyal mesafenin korunması, el hijyeni, dezenfeksiyon ve sosyal alanlarda maske kullanımı olacak.

* 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altına sağlanan kısmi rahatlama kurallara uygun ve salgın kontrolünde sorun oluşturmayacak şekilde yürütülebilirse daha ileri adımlar da atılabilir.

[old_news_related_template title="Erdoğan, Türkiye'nin corona salgını sonrası normalleşme takvimini açıkladı" desc="Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin normalleşme takvimini açıkladı. Normalleşmenin mayıs, haziran ve temmuz aylarına yayılacağını söyleyen Erdoğan, 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanan 10 Mayıs Pazar günü 4 saat izin verileceğini açıkladı. Erdoğan, 'Bu geceden itibaren 31 ile giriş çıkış sınırlamasını 7 ilimiz için bitiriyoruz. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya. Her hafta gelişmelere göre karar vereceğiz. Diğer 24 ilimizdeki giriş çıkış yasağı 14 gün boyunca uzatılmıştır' dedi. Erdoğan cerrahi maskelerin satışına yeniden izin verileceğini açıkladı. Ayrıca, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavı ise 14 Haziran'da yapılacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/04/iecrop/erdooo_16_9_1588599225.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/tum-gozler-orada-cok-onemli-kararlar-yolda-5792672/"]