Sakarya'nın Karasu ilçesi müftüsü Mustafa Aydın geçen hafta kılınan cuma namazında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş ve Karasu AKP ilçe başkanı Hasan Yavuzyiğit'e özel halı sermesiyle gündeme gelmişti.

Halı üzerinde kılınan cuma namazı sonrası Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir soruşturma başlatılması için talimat vermiş ve bu talimat üzerine de Sakarya Müftülüğü harekete geçerek Karasu Müftüsü Mustafa Aydın hakkında soruşturma başlatmıştı.

Savunması alınan Aydın, İstanbul Tuzla müftülüğüne tayin edildi.

[old_news_related_template title="Sakarya'daki VIP cuma namazıyla ilgili flaş gelişme!" desc="Sakarya'nın Karasu ilçesinde corona virüsü tedbirleri kapsamında 74 gün sonra kılınan cuma namazında çekilen bir fotoğraf karesindeki detay dikkatlerden kaçmamıştı. Vatandaşlar namazı seccadede kılarken, belediye başkanı, yardımcısı ve ilçe başkanı kendileri için özel getirilen turkuaz renkli halı üzerinde namazını kılmıştı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/01/iecrop/fotosozcu.sakarya_16_9_1590830788_16_9_1591016706.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sakaryadaki-vip-cuma-namaziyla-ilgili-flas-gelisme-5848931/"]