Okulların tatil edildiği son dakika açıklamasıyla Cumhurbaşkanlığı basın sözcüsü İbrahim Kalın tarafından paylaşıldı. Hem velilerin hem de öğrencilerin merakla beklediği tatil kararıyla ilgili detaylar da verildi. Yapılan açıklamaya göre okulların 16 Mart tarihinden itibaren bir hafta tatil olacağı bildirildi. 23 Mart'tan itibaren ise öğrenciler uzaktan eğitim şeklinde eğitime devam edecek.

OKULLAR KAÇ GÜN TATİL EDİLDİ?

Corona virüsü önlemleri kapsamında okulların tatil edildiği açıklandı. Ara tatil öne alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil edildi. 23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitim yöntemiyle ve televizyon kanalından eğitimlerine devam edeceklerdir.

İNTERNET VE TRT EKRANLARINDA EĞİTİM DESTEĞİ SUNULACAK

Sağlık Bakanlığının salgın hastalıklara karşı koruyucu ve önleyici tedbirleri ile tüm dünyaya örnek olan Türkiye'nin, Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sitemi ile de model ülke olmaya hazırlandığını belirten Selçuk, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

* İki haftalık tatilde öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde dinlenerek geçirmelerini rica ediyoruz. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren sunacağımız alternatifler üzerinden de evdeki uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır.

* Elazığ depremi sonrasında depremzede öğrencilerimizin telafi eğitiminde büyük kolaylıklar sağlayan eğitim bilişim ağının tümüyle yenilenen yüzüyle bu süreçte de önemli bir rol üstlenerek ders ortamını evlere taşıyacak ve bu konuda öğrencilerimizin eğitiminin uzaktan eğitim ile sürmesini sağlayacak.

* İlk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak eğitim bilişim ağı ile internet üzerinden ve TRT ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği sunulacaktır.

* Bununla ilgili olarak hangi teknoloji ile hangi içeriği hangi şekilde vereceğimize ilişkin bir alt yapı hazırladık. Tüm alt yapı hazırlıklarımız tamamlanmış vaziyette. Elazığ depremi sonrasın uyguladığımız bu sistematiği şimdi uzaktan eğitim yoluyla bu tatil döneminde devam ettireceğiz.

“Tüm sınıflar düzeyinde zorunlu tatil tamamlandığında yüz yüze telafi programları da uygulanacaktır.

ÜCRETSİZ 3GB İNTERNET ERİŞİMİ

* Yükseköğretim Kurumları sınavına hazırlanan öğrencilerimiz eğitim bilişim ağında, akademik destek platformu üzerinden liselere geçiş sistemi kapsamında merkezi sınava hazırlanan öğrencilerimiz de yine eğitim bilişim ağı üzerinden sunduğumuz ücretsiz destek aracılığıyla hazırlıklarına devam edebileceklerdir.

* Eğitim bilişim ağı kullananlarda bütün operatörlerden ücretsiz 3GB internet erişimi sağlandığını bir kez daha hatırlatalım. Bakanlığımız uzmanları tarafından uzaktan eğitim süreciyle ilgili olan tüm aşamalar en ince ayrıntısına kadar çalışılarak öğrencilerimizin hizmetine hazır hale getirildi.

* Öğrencilerimizin teknik imkan ve tercihleri doğrultusunda tercih edebileceği bilişim ağı portalı ve ekrandan yayınlanacak olan bu tek bir kanal değil birkaç farklı kanallardan öğrenme seviyeleri ya da sınıf seviyelerine göre farklı kanallardan öğrencilerimizin kendi derslerini alabilmesi söz konusu olacak.

* Tüm bu süreçte öğrencilerin ve velilerin ne yapacaklarını eğitim bilişim ağı ve Bakanlığımız internet sitelerinden takip edebilirler.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin okula gitme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri veya televizyon vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

[old_news_related_template title="Üniversiteler tatil edildi mi? Üniversiteler kaç gün tatil edildi?" desc="Corona virüsü gündemiyle Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan görüşme tamamlandı. Corona virüsüne karşı alınacak tedbirler 5 saat süren toplantı sonrası kamuoyuyla paylaşıldı. Peki üniversiteler tatil edildi mi? Beştepe'de ünversitelerle ilgili tatil kararı alındı mı?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/12/iecrop/universite-depo_16_9_1584029945.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/universiteler-tatil-edildi-mi-universitelere-tatil-karari-5676517/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Okullar tatil edildi! Corona virüsü zirvesi sonrası flaş kararlar" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Corona virüsü zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin de katıldığı toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, okulların tatil edildiğini duyurarak 'Ara tatil öne alındı. İlkokul, ortaokul ve liseler 16 Mart'tan itibaren bir hafta tatil edilecek' ifadesini kullandı. Kalın, üniversitelerin de 16 Mart'tan itibaren 3 hafta tatil edildiğini açıkladı. Kalın ayrıca, Erdoğan'ın yurt dışı ziyaretlerinin ertelendiğini belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-okullar-tatil-edildi-mi-bestepede-corona-virusu-zirvesi-sonrasi-flas-aciklamalar-5676357/"]