Ceyhun Düz, Esenyurtta bulunan bir petrol istasyonunun yıkama alanına arabasını park etti. Bu sırada araç yıkayarak geçimini sağladığını belirten bir kişi, Düz'le birlikte otomobili yıkamaya başladı. Düz'ün cep telefonuyla konuşmaya dalmasını fırsat bilen şüpheli, kontağı üzerinde unutulan arabaya binip, kapıları kilitledi.

Durumu fark eden araç sürücüsü, arabanın kapısına tutunarak bir süre hırsızı kovalamaya çalıştı. Bu sırada sürüklenen araç sahibi, yere düşerek yaralandı. Ceyhun Düz, istasyondaki başka bir sürücüyle bir süre takip ettiği şüpheli, izini kaybettirdi.

KREDİ KARTIYLA TATLICIDA KUTLAMA

İki ay önce 120 bin liraya satın aldığı aracında cüzdanını unuttuğunu fark eden Düz, kredi kartı işlemlerini inceledi. Bu işlemlerde kartıyla Esenyurt Balıkyolu Mahallesi'nde bulunan bir tatlıcıda işlem yapıldığını fark etti. Tatlıcıya giden Düz, kamera kayıtlarını incelediğinde hırsızı tespit etti. Polis ekiplerinin aracı ve şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

"ACIYIP PARA BİLE VERDİM"

Yaşadığı şoku anlatamayan Düz başından geçenleri şöyle anlattı:

* Aracımı yıkamak için bir benzinliğe gittim. Tanımadığım bir kişi yaklaştı. ‘Yardım edebilir miyim, yıkayabilir miyim?’ diye. Ben de acıdım biraz. Cebine hatta para da koydum.

Bu esnada telefonum çaldı. Telefonda konuşurken kontağı aracın üstünde unutmuşum. Bu araca biner binmez direkt kapıları kilitledi. Ben cama falan vurmaya çalıştım. Vursam da kıramadım. Kapı kolunu tuttum ve arkasında beni sürükleyerek gitti.

* Arkamdan gelen arkadaşlar da vardı. Arabayla biraz takip falan da ettik ama bulamadık. Ertesi gün öğle saatlerinde de bir tatlıcıya gitmişler. Tatlıcıda da kartları deniyorlar.

* Herhalde kutlama yapacaklar. Arabanın içinde cüzdanım da vardı. Bütün kartlarımı deniyor zaten. Bunun videoları da var. 6 gün oldu hâlâ bulamadık. Polisten haber bekliyoruz.